ПРИГОТУВАННЯ ПОМАДИ

Додано: 22 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 320 разів
12 запитань
Запитання 1

Що таке пома для глазирування ?

варіанти відповідей

помада- це напівфабрикат сірого густої консистенції

помада- це напівфабрикат чорного рідкої консистенції

помада- це напівфабрикат білого кольору пластичної консистенції

помада- це напівфабрикат мутної, тягучої консистенції

Запитання 2

З яких стадій складається процес приготування помади білої основної?

варіанти відповідей

I. Помадного лікеру; II. Охолодження сиропу до t 30° – 40°С III. Підготовка помади до глазурування.

I. Помадного сиропу з меду; II. Охолодження сиропу до t 20° – 50°С III. Підготовка помади до глазурування.

I. Помадного сиропу; II. Охолодження сиропу до t 30° – 40°С III. Підготовка помади до глазурування.

I.  Інвертного сиропу; II. Охолодження сиропу до t 30° – 40°С III. Підготовка помади до просочування.

Запитання 3

Яке співвідношення цукру та води для приготування сиропу для помади?

варіанти відповідей

1:1

1:3

3:1

1:2

Запитання 4

До якої температури уварють сироп для помади?

варіанти відповідей

Сироп  уварюють до температури  230— 240°С (проба — м'яка кулька).

 Сироп  уварюють до температури  110— 117°С (проба — тонка нитка).

Сироп  уварюють до температури  115— 116°С (проба — м'яка кулька).

Сироп  уварюють до температури  100— 110°С (проба — крижана кулька).

Запитання 5

До якої температури охолоджують сироп при взбиванні помади?

варіанти відповідей

50—60 °С. 

35—45 °С. 

25—30 °С. 

35—40 °С. 

Запитання 6

Навіщо ми змиваємо стінки посуду при варінні помади?

варіанти відповідей

шоб сироп не загустів

шоб сироп не зцукрився

шоб сироп не був рідкий

шоб сироп не мутнів

Запитання 7

Чи можна якісно зварити помаду не змивши стінки посуду?

варіанти відповідей

накрити казан кришкою

додати води

змастити казан жиром

нічого неробити

Запитання 8

Навіщо помаду збризкують водою перед взбиванням?

варіанти відповідей

щоб незагустіла

щоб незасахарилася

щоб гарно взбилася

щоб небула мутною

Запитання 9

Скільки годин витримують помаду перед викоримтанням?

варіанти відповідей

10-15год.

24-12год.

22-45год.

12-24год.

Запитання 10

Навіщо залишають помаду для дозрівання?

варіанти відповідей

Щоб мала гарний вигляд

Щоб швидко розігріти на плиті

Щоб гарно блистіла при покриванні виробів

Щоб закріпити процес кристалізації

Запитання 11

Яка особливість приготування молочної помади?

варіанти відповідей

замість води беремо згущене молоко

замість води беремо молоко

замість води беремо варене згущене молоко

замість води беремо сухе молоко

Запитання 12

Як приготувати шоколадну помаду?

варіанти відповідей

Білу основну помаду розморожують до 45—50°С, додають просіяний какао-порошок, ванільну пудру, коньячну есенцію (ромову) і добре перемішують до утворення однорідної маси.

Білу основну помаду розігрівають до 25—30°С, додають просіяний екстракт какао-порошок, ванільну пудру, коньячну есенцію (ромову) і добре перемішують до утворення однорідної маси.

Білу основну помаду розігрівають до 45—50°С, додають просіяний какао-порошок, ванільну пудру, коньячну есенцію (ромову) і добре перемішують до утворення однорідної маси.

Білу основну помаду доводять до кипіння до 45—50°С, додають просіяний какао-порошок, ванільну пудру, коньячну есенцію (ромову) і добре перемішують до утворення однорідної маси.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест