Приготування сиропів та цукрової помади

Додано: 20 березня 2022
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 208 разів
10 запитань
Запитання 1

Сироп- це:

варіанти відповідей

суміш цукру з водою певної концентрації

суміш цукру і солі з теплою водою

густа прозора рідина, що містить одну чи більше діючих речовин

Запитання 2

Чи впливає температура води на розчинність цукру?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

За якими показниками можна визначити щільність приготованого сиропу?

варіанти відповідей

Питома вага

Температура кипіння

Розчинність та прозорість розчину

Запитання 4

Час достигання білої цукрової помадки?

варіанти відповідей

1-2 години

2-3 години

12-24 годин

Запитання 5

Які види сиропів використовуються при приготуванні кондитерських виробів?

варіанти відповідей

Сироп для просочування коржів

Інвертний сироп

Тираж для глазурування пряників

Помадний сироп

Запитання 6

Для чого використовують цукрову помадку?

варіанти відповідей

Для глазурування дріжджових булок, пасок, ромових баб

Для глазурування тортів та тістечок

Для просочування бісквітних тортів

Запитання 7

До якої температури уварюють помадний сироп?

варіанти відповідей

50

100

115

Запитання 8

Як приготувати кольорову цукрову помадку?

варіанти відповідей

Розігріти білу помадку до 55 С, додати барвник і перемішати

До білої помади додати лимонну кислоту та барвник та перемішати

Запитання 9

Барвники бувають:

варіанти відповідей

Сухі, рідкі, гелеві

Натуральні та синтетичні

Запитання 10

Як називається проба помадного готового сиропу?

варіанти відповідей

Тверда кулька

М'яка кулька

Довга нитка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест