Приготування перших страв

Додано: 22 березня 2022
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 40 разів
11 запитань
Запитання 1

Яка температура подачі гарячих перших страв?

варіанти відповідей

55*С

75*С

65*С

Запитання 2

У якому посуді подають перші страви?

варіанти відповідей

Піала

Кулешниця

Глибока столова тарілка

Запитання 3

Які супи називають заправними?

варіанти відповідей

Перші страви, які готують на бульйонах

Перші страви, які готують на бульйонах та заправляють пасерованими овочами

Перші страви, які готують на бульйонах і заправляють сметаною

Запитання 4

При якій температурі пасерують овочі?

варіанти відповідей

170

150

120

Запитання 5

Які овочі погано розварюються в кислому середовищі?

варіанти відповідей

Цибуля

Морква

Картопля

Запитання 6

Коли супи заправляють пасерованими овочами?

варіанти відповідей

За 30 хвилин до закінчення варіння

За 15 хвилин до закінчення варіння

За 5 хвилин до закінчення варіння

Запитання 7

Коли додають у перші страви перець

варіанти відповідей

За 5-7 хвилин до закінчення варіння

За 12-15 хвилин до закінчення варіння

За 1-2 хвилин до закінчення варіння

Запитання 8

Для чого перші страви настоюють після варіння 10-15хв. ?

варіанти відповідей

Щоб сплив жир

Щоб довести до готовності

Щоб освітлити

Запитання 9

Яку масу дрібно посіченої зелені кладуть при подачі однієї порції супу?

варіанти відповідей

10-12 грам

5 грам

2-3 грама

Запитання 10

Якщо в страву за рецептурою входить часник, коли його додають?

варіанти відповідей

Наприкінці варіння

За 10 хв до кінця варіння

Не можна додавати

Запитання 11

Як нарізають моркву для приготування супу з крупою?

варіанти відповідей

Брусочками

Кубиками

Шашками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест