приготування страв із яєць

Додано: 18 березня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Яйце це -

варіанти відповідей

— захищена від зовнішнього впливу різними оболонками чи шкаралупою овальної форми сукупність білка

 і жовтка, з яких утворюється 

зародок птахів та деяких тварин.

— універсальна їжа.

найкорисніший продукт

Запитання 2

Коли найчастіше готують та вживають яєчні страви

варіанти відповідей

обід

сніданок

вечеря

Запитання 3

Чи варять яйця?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Чи потребує яйце термічної обробки?

варіанти відповідей

Звичайно

іноді

не потребує

Запитання 5

Яку має назву прилад для перевірки яєць на свіжіть?

варіанти відповідей

овоскоп

мікроскоп

проскоп

Запитання 6

Які є види яєць?

варіанти відповідей

Дієтичні

столові

харчові

побутові

Запитання 7

Яка існує теплова обробка яєць?

варіанти відповідей

теплова

варіння

смаження

запікання

Запитання 8

Якщо яйця зберігалися понад 30 днів, для яких цілй їх можна використати?

варіанти відповідей

Приготування яєшні

Зварити

У борошняних виробах

Запитання 9

Де потрібно зберігати яйця?

варіанти відповідей

У холодильнику

У кімнаті

будь-де

Запитання 10

Оберіть страви з яєць?

варіанти відповідей

Олів'є

Омлет

салат "Шуба"

Запитання 11

Які вітаміни знаходьться в яйцях?

варіанти відповідей

А, Д, В.

А, В,С

В,Є, Д

Запитання 12

Чи можна поєднувати яйця з молочними продуктами?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест