Приготування страв та гарнірів з овочів

Додано: 31 травня 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 209 разів
30 запитань
Запитання 1

Гарячі страви і закуски готують:

варіанти відповідей

Гарячий цех

Овочевий цех

Холодний цех

Запитання 2

Яка температура подавання гарячих закусок?

варіанти відповідей

70–75 °С

75–80 °С

65–70 °С

55–60 °С

Запитання 3

 Як нарізають капусту для страви «Капуста в тісті»?

варіанти відповідей

часточками;


брусочками


скибочками

Запитання 4

Для чого промивають нарізану картоплю водою?


варіанти відповідей

щоб видалити домішки;

щоб видалити крохмаль;

щоб видалити пісок.

Запитання 5

Яку теплову обробку використовують після нарізання капусти?


варіанти відповідей

Варіння;

Смаження

Припускання.

Запитання 6

Яка температура фритюру для картоплі фрі?

варіанти відповідей

120-150ºС;



170-180ºС;

110-130ºС.

Запитання 7

Яке тісто готують для приготування капусти в тісті?

варіанти відповідей

прісне;


дріжджове;

кляр.

Запитання 8

Як обсушуємо картоплю перед закладанням у фритюр?


варіанти відповідей

серветкою;

на повітрі;

жарові шафі.

Запитання 9

Яким способом смажимо капусту в тісті?

варіанти відповідей

основним;


у фритюрі;


у жарові шафі.

Запитання 10

Яку суміш жирів краще використовувати для фритюру?

варіанти відповідей

рослинний і молочний;



риб’ячий і рослинний;

рослинний і тваринний.

Запитання 11

Скільки часу смажимо картоплю у фритюрі?

варіанти відповідей

від 15 до 20 хв;

від 10 до 15 хв;

від 2 до 8 хв.

Запитання 12

Коли солять картоплю смажену у фритюрі?

варіанти відповідей


не солять взагалі





після смаження 

не солять взагалі

під час смаження


Запитання 13

Яке співвідношення води і борошна беруть для приготування тіста кляр?

варіанти відповідей

1:1;


1:2;


1:3.

Запитання 14

Оберіть компоненти з яких складається картопляне пюре, окрім картоплі : (декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

Вершкове масло

Кипячене молоко

Яйця

Картопляний відвар

Запитання 15

Якого вітаміну найбільше в картоплі?

варіанти відповідей

С

А

ВВ

В3

Запитання 16

Як називається страва, зображена на фото?

варіанти відповідей

Картопляні кільця

Картопляники

Деруни

Галушки

Запитання 17

Який вид теплової обробки овочів зображено на малюнку?

варіанти відповідей

Смаження

Тушкування

Варіння

Запікання

Запитання 18

Яка страва зображена на малюнку?

варіанти відповідей

Картопля фрі

Картопля смажена

Картопля варена

Картопля запечена по-селянськи

Запитання 19

Під час варіння картоплі вода має покривати її на

варіанти відповідей

1-2см

5см

під верх каструлі

Запитання 20

Який гарнір зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Простий

Складний

Універсальний

Змішаний

Запитання 21

Слово "гарнір" у перекладі з французької мови означає:

варіанти відповідей

Прикрашати

Зрозуміти

Готувати

Змішати

Запитання 22

В якому вигляді можна споживати овочі? (оберіть декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

Сирими

Запечиними

Вареними

Смаженими

Тушкованими

Запитання 23

Салат - це

варіанти відповідей

Страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів, фруктів та ягід

Страва, що подається після обіду, тобто основних страв ( наприкінці трапези)

Страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.


Запитання 24

Які продукти належать до овочів:

варіанти відповідей

Яблуко

Картопля

Полуниця

Капуста

Щавель

Запитання 25

Бланшування - це*


варіанти відповідей

 Короткочасне (від 1до 5 хвилин) обшпарювання продукту

Прогрівання в середовищі насиченої пари

Прогрівання у воді

Запитання 26

В якому цеху здійснюють теплову обробку продуктів?*


варіанти відповідей

 Овочевий

М’ясний

Гарячий    

Запитання 27

Назвіть основні способи теплової обробки?

варіанти відповідей

варіння, смаження 

бланшування, тушкування, варіння

смаження (в жаровій шафі, у фритюрі, на відкритому вогні), обсмалювання.

Запитання 28

До комбінованих видів теплової обробки відносяться:


варіанти відповідей

Смаження, тушкування

Бланшування, термостатування

Запікання, тушкування 

Запитання 29

При припусканні продуктів потрібно*

варіанти відповідей

Залити їх на 1/6 об’єму

 Залити на 1/3 його об’єму

 Залити їх до повного занурення

Запитання 30

До якого виду теплової обробки відноситься пасерування?


варіанти відповідей

 Основні

Допоміжні 

Комбіновані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест