Приготування страв з макаронних виробів

Додано: 16 грудня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 464 рази
12 запитань
Запитання 1

Якими способами варять макарони?

варіанти відповідей

Зливним

Незливним

Обидві відповіді вірні

Запитання 2

Скільки потрібно взяти води щоб зварити макаронні вироби незливним способом?

варіанти відповідей

2-3 л.

0,5-1 л.

6-7 л.

Запитання 3

Для приготування макаронника макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

Зливним способом

Взагалі не варять 

Не зливним способом 

Запитання 4

При варінні макаронів незливним способом привар становить:

варіанти відповідей

300-500%

100-200%

200-300%

Запитання 5

Від чого залежить тривалість варіння макаронних виробів ?

варіанти відповідей

Від форми

Від виду

Від кольору

Від призначення

Запитання 6

Макаронні вироби погано поєднуються зі стравами з:

варіанти відповідей

Морепродуктів

Мяса

Риби

Гуски, качки

Запитання 7

Якою водою промивають готові макарони?

варіанти відповідей

Теплою кип'яченою водою

Холодною водою

Гарячою кип'яченою водою

Гарячою проточною водою

Запитання 8

Під час варіння макаронні вироби збільшуються в об'ємі у:

варіанти відповідей

2-3 рази

6-7 разів

5-6 разів

1-1,5 разів

Запитання 9

Тривалість варіння вермішелі:

варіанти відповідей

20-30 хв.

12-15 хв.

20-25 хв.

5-10 після закіпання

Запитання 10

Зварені макаронні вироби злиплися,чому? 

варіанти відповідей

Не промили,не посолили

Не заправили жиром

Не промили, не заправили жиром ,не перемішували під час варіння

Не додали рослинну олію під час варіння

Запитання 11

На скільки груп поділяють макаронні вироби:

варіанти відповідей

3 групи

2 групи

4 групи

Жодна відповідь не правильна

Запитання 12

Чому не можна залишати у воді зварені макаронні вироби ?

варіанти відповідей

Змінять форму

Вони розкиснуть

Змінять колір

Усі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест