Приготування страв з морепродуктів.

Додано: 19 грудня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

 Краби – це…

варіанти відповідей

найбільші ракоподібні;

великі морські раки;

морські рачки до 15 см завдовжки.

Запитання 2

Креветки розморожують …

варіанти відповідей

у холодній воді;

у гарячій воді;

на повітрі при температурі 18 - 20 С.

Запитання 3

М'ясо омарів і лангустів відокремлюють від панцера …

варіанти відповідей

у гарячому вигляді після варіння;

у сирому вигляді;

після смаження.

Запитання 4

Кальмари – це…

варіанти відповідей

двійчастий молюск у черепашці;

тіло циліндричної форми, вкрите короткими щупальцями;

головоногі молюски з десятьма щупальцями, розміщеними навколо голови.

Запитання 5

Морська капуста – це водорість…

варіанти відповідей

коричневого кольору;

червоного;

темно-зеленого.

Запитання 6

Морський гребінець варять…

варіанти відповідей

5 -10 хв;

10 – 15 хв;

15 – 20 хв.

Запитання 7

Креветки варять …

варіанти відповідей

10 хв;

15 хв;

5 хв;

дрібні -2-3 хв; середні - 3-4 хв; великі (тигрові королівські)- 5-7хв.

Запитання 8

Кальмари варять…

варіанти відповідей

15 хв;

5 хв;

10 хв;

1 - 2 хв.

Запитання 9

Раків можна варити…

варіанти відповідей

у воді;

у пиві;

у квасі.

Запитання 10

Морепродукти багаті на…

варіанти відповідей

повноцінні білки;

мінеральні речовини;

вітаміни.

Запитання 11

Омари і лангусти - найбільші ракоподібні масою...

варіанти відповідей

5-6 кг;

4-10 кг;

10 кг

Запитання 12

Креветки це -.........

варіанти відповідей

морські рачки до 10 см завдовжки, масою 75 г;

морські рачки до18см завдовжки, масою 80 г;

морські рачки до 15 см завдовжки, масою 75г.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест