Приготування страв з мяса, сільськогосподарської птиці та субпродуктів.

Додано: 13 січня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 6 разів
10 запитань
Запитання 1

Який середній вміст в туші м'язової тканини?

варіанти відповідей

50-60%

15-30%

10-15%

15-20%

30-40%

Запитання 2

Який вид білка, який забарвлює м'ясо в червоний колір?

варіанти відповідей

альбумін

міоглобін

актин

Запитання 3

Який вік яловичини молодняка?

варіанти відповідей

від 14 днів до 3 місяців

від 3 місяців до 3 років

більше 3 років

Запитання 4

Яку свинину відносять до І категорії?

варіанти відповідей

Жирну

Беконну

М'ясну

Запитання 5

Вкажіть вид клейма, яке ставиться на свинину І категорії

варіанти відповідей

трикутне

квадратне

овальне

кругле

Запитання 6

 Чи можна приймати м'ясо без клейма?

варіанти відповідей

так

ні

в окремих випадках

Запитання 7

Вкажіть норму хліба на 1 кг м'якоті м'яса для приготування котлетної маси

варіанти відповідей

1 кг

250 г

400 г

350 г

Запитання 8

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

котлети

тюфтельки

шніцель

Запитання 9

Чим цінне м'ясо птиці?

варіанти відповідей

білками

жирами

мінеральними речовинами

Запитання 10

До якої категорії субпродуктів за харчовою цінністю відноситься мозок?

варіанти відповідей

до І категорії

до ІІ категорії

до ІІІ категорії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест