Приготування страв з риби та морепродуктів

Додано: 2 грудня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 18 разів
10 запитань
Запитання 1

Що додають у воду під час варіння форелі або лососевих риб, щоб зберегти їх забарвлення?

варіанти відповідей

вино

столовий оцет

біле коріння

Запитання 2

Готовність вареної риби визначають...

варіанти відповідей

за зовнішнім виглядом

за температурою

проколюванням кухарською голкою

Запитання 3

Порціонні шматочки риби для варіння заливають...

варіанти відповідей

гарячою водою

холодною водою

окропом

Запитання 4

Яку кількість рідини використовують при припусканні риби?

варіанти відповідей

0,3 л на 1 кг риби

0,5 л на 1 кг риби

1 л на 1 кг риби

Запитання 5

З якими соусами подають припущену рибу, яка має сильно виражений специфічний смак і запах?

варіанти відповідей

молочними соусами

паровим соусом

гострими соусами

Запитання 6

Скільки жиру необхідно для смаження 1 кг риби у фритюрі?

варіанти відповідей

2 л

4 л

6 л

Запитання 7

Щоб тушкована риба була смачнішою, її слід попередньо....

варіанти відповідей

замаринувати

відварити

обсмажити

Запитання 8

Яка температура запікання гарячих рибних страв?

варіанти відповідей

150°С

200°С

250°С

Запитання 9

Який продукт входить до складу котлети рибної "Бужок"?

варіанти відповідей

часник

твердий сир

вершкове масло

Запитання 10

Яка тривалість варіння морського гребінця?

варіанти відповідей

3 - 5 хв.

5 - 7 хв.

10 - 15 хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест