Приготування страв з яєць та кисломолочного сиру

Додано: 18 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Яка вага нетто яєць столових курячих передбачена у Збірнику рецептур?

варіанти відповідей

54 грама

46 грамів

40 грамів

Запитання 2

Перед використанням яйця обробляють...

варіанти відповідей

миють

перевіряють на овоскопі

ополіскують

дезинфікують з розчином хлорного вапна

обшпарюють окропом

усі відповіді вірні

Запитання 3

Яєчний меланж - це ...

варіанти відповідей

суміш яєчних білків і жовтків заморожених при температурі -18 С

висушена суміш білків і жовтків

яйця без шкаралупи

Запитання 4

Які страви готують з використанням меланжу?

варіанти відповідей
Запитання 5

Скільки треба взяти яєчного порошку, щоб замінити 1 яйце масою нетто 40 г?

варіанти відповідей

40 г

20 г

11,2 г

8,7 г

Запитання 6

Скільки часу треба варити яйце "в круту"?

варіанти відповідей

5 хвилин

2-3 хвилини

8-10 хвилин

15 хвилин

Запитання 7

Оберіть склад продуктів для омлетної маси...

варіанти відповідей
Запитання 8

Чим відрізняється омлет змішаний від омлету фаршированого?

варіанти відповідей

на поверхню омлетної маси,що загустіла, викладають начинку, накривають її з обох сторін у вигляді пиріжка

у омлетну масу додають терту лимонну цедру, кардамон, розтерті з цукром, перед подаванням посипають цукровою пудрою

у омлетну масу додають гарнір: обсмажені м,ясні продукти або попередньо оброблені овочі, перемішують

яйця розділяють на білок та жовток, жовток перемішують, білок ретельно збивають з сіллю, додають до жовтка

Запитання 9

Оберіть продукти, з якими подають сир кисломолочний натуральний...

варіанти відповідей
Запитання 10

Чим відрізняється технологія приготування ледачіх вареників від звичайних з сиром?

варіанти відповідей

їх варять на парі

формують у вигляді трикутників

всі продукти з'єднують і вимішують до однорідної маси

у тісто загортають менше начинки

Запитання 11

Теплова обробка для сирників

варіанти відповідей

запікання

смаження у фритюрі

приготування на парі

смаження основним способом

Запитання 12

Якщо при приготуванні страв кисломолочний сир занадто вологий, то...

варіанти відповідей

у сирну масу не додають яйця

більше кладуть борошна

сир відтискають під пресом

у сирну масу кладуть тільки білок яйця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест