тест МРО-4

Додано: 21 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
16 запитань
Запитання 1

Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?

варіанти відповідей

1) Салат-бари.

2)  Гриль-бари.

3)  Коктейль-бари. 

4) Експрес-бари.

Запитання 2

Укажіть, у яких закладах ресторанного господарства допускається самообслуговування?

варіанти відповідей

1) У ресторанах класу люкс.

2)  У закладах швидкого обслуговування.

3)  У ресторанах вищого класу.

4) У спеціалізованих ресторанах. 

Запитання 3

До спеціалізованих підприємств ресторанного господарства відносяться:

варіанти відповідей

1) ресторани і кафе;  

2)  вареничні і шашличні; 

3)  закусочні та їдальні;

4) їдальні і кафе

Запитання 4

Який заклад ресторанного господарства може мати обмежений та специфічний асортимент продукції?

варіанти відповідей

1) Ресторан вищого класу.

2)  Ресторан класу люкс.

3) Бар вищого класу.

4) Закусочна. 

Запитання 5

Укажіть спеціалізоване кафе за контингентом споживачів?

варіанти відповідей

Молодіжне, дитяче.

2)  Кафе-кава.

3)  Кафе-кондитерська.

4) Кафс-піца.

Запитання 6

Назвіть клас ресторану?

варіанти відповідей

1) люкс, вищий, перший

2)  вищий, перший, третій

3)  другий, люкс, перший

4) перший, другий, четвертий

Запитання 7

Укажіть тип закладу ресторанного господарства, у якому можна бронювати місця?

варіанти відповідей

1) Закусочна.

2)  Їдальня.

3)  Кафетерій.

4) Ресторан. 

Запитання 8

На які групи можна поділити ресторани залежно від методу обслуговування, що застосовується в них?

варіанти відповідей

1) Із самообслуговуванням та обслуговуванням офіціан­тами

2)  Сезонні з відкритими майданчиками.

3)  Із реалізацією кулінарної та кондитерської продукції поза його межами.

4) Із наданням послуг організації дозвілля.

Запитання 9

Найвищі класи встановлюються в таких підприємствах, як?

варіанти відповідей

1) їдальні, кафе;

2)  ресторани, бари;

3)  ресторани, бари, кафе.

4) бари, кафе.

Запитання 10

За асортиментом продукції, що випускають, підприємства ресторанного господарства поділяються на?

варіанти відповідей

1) універсальні, спеціалізовані;

2)  комбінати харчування, спеціалізовані;

3)  комбінати харчування, фабрики кулінарних виробів;

4) типи.

Запитання 11

За характером виробництва підприємства ресторанного господарства поділяються на?

варіанти відповідей

1) з повним циклом виробництва, заготівельні, доготівельні;

2) комбіновані, універсальні;

3)  спеціалізовані, вузькоспеціалізовані;

4) заготівельні, комбіновані.

Запитання 12

У яких ресторанах здійснюється самообслуговування?

варіанти відповідей

1) «Макдональдзі»

2)  у тематичних ресторанах

3)  у спеціалізованих рибних ресторанах

Запитання 13

При подачі других страв французьким способом офіціант:

варіанти відповідей

1) показує страву відвідувачу, ставить його на підсобний стіл, перекладає на підігріті дрібні столові тарілки і подає гостю


2) подає страву разом з наборами для розкладання відразу на стіл у тому ж посуді, в якому й одержує

3) показує страву відвідувачу, перекладає страву гостю з багато порційного посуду

4) всі відповіді правильні

Запитання 14

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ (правильний варіант відповіді)

              1. фруктовий салат

                           2. асорті м’ясне

                           3. кава американо

                           4. гаряча закуска "Джульєн"

                           5. червона ікра

                           6. борщ український

                           7. Битки по- домашньому.

варіанти відповідей

1) 5 2 4 6 7 1 3

2) 1 4 5 7 6 3 2

3) 7 2 34 1 5 6

4) 4 6 7 5 1 2 3

Запитання 15

Зустріч відвідувачів ресторану розпочинається:

варіанти відповідей

1. У вестибюлі, де зустрічає гостей адміністратор ресторану;

2. У вхідних дверей, де зустрічає їх швейцар в уніформі;

3.У торгівельній залі ресторану, де зустрічає гостей адміністратор

4. У торгівельній залі ресторану, де зустрічає гостей офіціант

Запитання 16

В торговій залі ресторану гостей зустрічає:

варіанти відповідей

1. Директор ресторану;

2. Адміністратор ресторану;

3. Офіціант;

4. Швейцар.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест