Приготування супів

Додано: 3 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 247 разів
20 запитань
Запитання 1

Для отримання нормального бульйону на 1 кг продукту беруть води

варіанти відповідей

2-3 л;

4-5 л;

6-7 л.

Запитання 2

Для отримання концентрованого бульйону на 1 кг. продукту беруть води

варіанти відповідей

1,25 л

1,5 л

2 л

Запитання 3

При приготуванні бульйонів додають сіль

варіанти відповідей

в кінці

на початку

бульйон не солять

Запитання 4

Температура подачі гарячих супів

варіанти відповідей

50-60 градусів

60-65 градусів

не нижче 75 градусів

Запитання 5

Температура подачі холодних супів

варіанти відповідей

не вище 14 градусів

18-20 градусів

20-25 градусів

Запитання 6

Кількість солі, що використовується на порцію, при приготування супів

варіанти відповідей

1-2 грам

3-5 грам

7-10 грам

Запитання 7

М'ясні продукти кладуть у тарілку при відпуску супу

варіанти відповідей

охолоджене

кімнатної температури

підігріте в підсоленому бульйоні

Запитання 8

Пасеровані овочі закладають в суп

варіанти відповідей

за 5-7 хв. до готовності

за 10-15 хв.

за 15-25 хв.

Запитання 9

У якій послідовності доводять борщ до смаку

варіанти відповідей

сіль, оцет, цукор

сіль, цукор, оцет

оцет, цукор, сіль

Запитання 10

Послідовність заправки розсольнику «Ленінградського»

варіанти відповідей

крупа, картопля, пасеровані овочі, припущені огірки, розсіл, сіль, спеції

картопля, пасеровані овочі, припущені огірки, крупа, розсіл, сіль, спеції

припущені огірки, картопля, пасеровані овочі, крупа, розсіл, сіль, спеції

Запитання 11

Форма нарізки овочів в суп з крупою

варіанти відповідей

брусочки

кубики

часточки

Запитання 12

Як готують солоні огірки в розсольник

варіанти відповідей

припускають

використовують сирими

пасерують

Запитання 13

Як готують квашену капусту в щі

варіанти відповідей

використовують сирі

тушкують

пасерують

Запитання 14

В яку солянку входить картопля

варіанти відповідей

м'ясна збірна

з птиці

домашня

Запитання 15

Які умови зберігання холодних супів

варіанти відповідей

принципового значення зберігання холодних супів не віддається

холодні супи зберігають в холодильниках

супи зберігають на мармітах

Запитання 16

Який борщ не заправляють часником

варіанти відповідей

сибірський

український

московський

Запитання 17

Форма нарізки свіжої капусти в щі

варіанти відповідей

шашки або соломкою

шашки

соломка

Запитання 18

У солянку м'ясну збірну при відпуску в тарілку кладуть

варіанти відповідей

кільце очищеного лимона, сметану, рубану зелень, оливки

кільце лимона, зелень, сметану

оливки, зелень, сметану

Запитання 19

Рідка основа холодних перших страв

варіанти відповідей

хлібний або буряковий квас, овочевий відвар, кефір, сиворотка, кисле молоко, овочеві соки

буряковий відвар, овочевий відвар, кефір, сиворотка

хлібний квас, кисле молоко, овочеві соки,буряковий квас, овочевий відвар

Запитання 20

Виберіть правильну технологію приготування супу-пюре:

варіанти відповідей

овочі варять або припускають, вводять пасеровані овочі, проварюють, протирають, з'єднують з соусом, розводять бульйоном, проварюють, додають сіль, заправляють леьзоном і вершковим маслом

білу жирову пасеровку з'єднують при помішуванні з киплячою сметаною, додають сіль, варять 5-7 хвилин, проціджують, доводять до кипіння

оцет з'єднують з цукром, сіллю, меленим перцем, добре перемішують і вводять рослинне масло

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест