Приготування варених,смажених та тушкованих страв з м’яса

Додано: 4 листопада
Предмет: Технології, 11 клас
11 запитань
Запитання 1

Яку кількість води потрібно для варіння 1 кг. мʼяса

варіанти відповідей

2 л

1,5 л

3,5 л

5 л

Запитання 2

Мʼясо призначене для варіння(великим шматком), нарізають шматками не більше:

варіанти відповідей

4 кг

3 кг

2 кг

1 кг

Запитання 3

Які втрати маси мʼяса в процесі варіння?

варіанти відповідей

40-50%

20-30%

38-40%

10-20%

Запитання 4

За якого температурного режиму потрібно варити мʼясо, для зменшення втрати поживних речовин?

варіанти відповідей

90•

100•

110•

120•

Запитання 5

При якій температурі обсмажують великі шматки мʼяса?

варіанти відповідей

130-140•

150-170•

100-150•

200-250•

Запитання 6

З якої частини мʼяса готують біфштекс натуральний.

варіанти відповідей

Вирізка теляча

Задня частина ноги

Лопатка

Грудинка

Запитання 7

Підготовлений напівфабрикат солять,перчать, обкачують у борошні,змочують у яйцях і смажать.

Оберіть страву, яка відповідає технології приготування.

варіанти відповідей

Битки по-київськи

Лангет

Шніцель

Ескалоп

Запитання 8

Виберіть правильне твердження

варіанти відповідей

Мʼясо тушкують у посуді при слабкому кипінні із закритою кришкою

Мʼясо тушкують при сильному кипінні

Мʼясо тушкують при сильному кипінні із відкритою кришкою

Мʼясо тушкують з відкритою кришкою

Запитання 9

Виберіть правильне твердження

варіанти відповідей

Підсмажене мʼясо й овочі заливають водою або гарячим бульйоном так, щоб порційні шматки були вкриті повністю ,а великі-наполовину

Підсмажене мʼясо й овочі заливають водою або гарячим бульйоном так, щоб порційні шматки були вкриті наполовину ,а великі-повністю

Підсмажене мʼясо й овочі заливають водою або гарячим бульйоном так, щоб порційні та великі шматки були вкриті наполовину

Не заливають бульйоном

Запитання 10

Як правильно нарізати мʼясо для гуляшу?

варіанти відповідей

20-30 гр.

10-20 гр.

30-40 гр.

40-50 гр.

Запитання 11

Оберіть відповідну групу натуральних ,порційних напівфабрикатів з мʼяса :

варіанти відповідей

Гуляш,рагу,плов

Лангет,битки по- київськи,антрекот

Біфштекс січений,порося варене

Мʼясо варене,сосиски

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест