Приготування вареників, галушок, локшини домашньої, пельменів

Додано: 25 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 191 раз
12 запитань
Запитання 1

1.При приготуванні галушок напівв’язких тісто:



варіанти відповідей

розробляють ложкою, змоченою у воді;



розкачують шаром 1 см, нарізують невеликими

квадратиками;



відщипують невеликі шматочки.



Запитання 2

2. Галушки відварюють у підсоленій воді:



варіанти відповідей

15 – 20 хв.;



10 -12 хв.;



8 -10 хв.



Запитання 3

3.Галушки заправляють вершковим маслом:



варіанти відповідей

а) щоб покращити смак;



б) щоб просочити поверхю;



в) щоб не злипались.



Запитання 4

4. Для приготування локшини домашньої замішують тісто:



варіанти відповідей

а) в’язкої консистенції;



б) напівв’язкої консистенції;



в) круте тісто.



Запитання 5

5. Локшину домашню нарізають соломкою розмірами:



варіанти відповідей

а) шириною 3-4 мм, довжиною 3,5 – 4,5 см, товщиною 1 -1,5

мм;



б) шириною 3-4 см, довжиною 3,5 – 4,5 мм, товщиною 1 -1,5 мм;



в) шириною 3-4 мм, довжиною, 3,5 – 4,5 см, товщиною 1 -1,5 см.



Запитання 6

6. Для приготування вареників найкраще використати

борошно?



варіанти відповідей

а) вищого гатунку



б) І гатунку



в) ІІ ґатунку



Запитання 7

7. При замішуванні густого прісного тіста для вареників,

пельменів, домашньої локшини воду підігрівають до:



варіанти відповідей

а) t = 20 °C;



б) t = 30-35 °C;



в) t = 40-50 °C;



Запитання 8

8. Співвідношення рідини для замішування тіста для

вареників на 1 кг борошна;



варіанти відповідей

а) 0,7 л;



б) 0,4 л;



в) 0,9 л.



Запитання 9

9. Співвідношення рідини для замішування тіста для

пельменів на 1 кг борошна:



варіанти відповідей

а) 0,3 л;



б) 0,5 л;



в) 0,6 л.



Запитання 10

10. Співвідношення рідини для замішування тіста для

локшини на 1 кг борошна:



варіанти відповідей

а) 0,250 л;



б) 0,400 л;



в) 0,600 л.



Запитання 11

11. Вареники варять:



варіанти відповідей

а) 5-6 хв при сильному кипінні в посуді із закритою кришкою;



б) 5-6 хв при слабкому кипінні в посуді з відкритою кришкою;



в) 5-6 хв при слабкому кипінні в посуді із закритою кришкою.



Запитання 12

12. Тісто для пельменів розплилось та липне до рук,

причина:



варіанти відповідей

а) не якісне борошно;



б) багато рідини;



в) порушена послідовність закладки сировини.



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест