Приготування виробів із тіста

Додано: 15 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 159 разів
12 запитань
Запитання 1

Налисники з м’ясом відпускають з…

варіанти відповідей

 соусом;

маслом;

сметаною.

Запитання 2

На тривалість бродіння тіста впливають:

варіанти відповідей

температура рідини, повітря, свіжість дріжджів, сила борошна;

 температура рідини, повітря, час доби, свіжість дріжджів;

температура повітря, сила борошна, тонкість помолу, кількість крохмалю,

Запитання 3

Начинку зі свіжої капусти треба солити…

варіанти відповідей

 в кінці приготування;

 на початку приготування;

в середині приготування.

Запитання 4

У млинці додають…

варіанти відповідей

 яйця, цукор;

 гаряче молоко;

масло, збиті білки

Запитання 5

Основним показником якості тіста є:

варіанти відповідей

смак і запах;

 пористість;

зовнішній вигляд.

Запитання 6

Кірочка, яка утворилася при випіканні, тріскається бо…

варіанти відповідей

 вироби недостатньо вистоялися;

додали багато дріжджів;

багато поклали цукру.

Запитання 7

За рахунок чого утворюється рум’яна кірочка на поверхні виробів із тіста? 

варіанти відповідей

декстринізація крохмалю;

 карамелізація цукру;

зсідання білків.

Запитання 8

Щоб випечені вироби з тіста були м’якими,…

варіанти відповідей

слід при замішуванні не класти багато здоби

 їх слід ще гарячими накрити тканиною;

слід замішувати тісто не дуже твердо.

Запитання 9

Великі здобні вироби випікають при температурі:

варіанти відповідей

 200-280° С;

 250-280° С;

240-250° С

Запитання 10

Для приготування начинки з м’яса використовують:

варіанти відповідей

 товстий чи тонкий край;

 котлетне м’ясо;

м’ясо задньої ноги

Запитання 11

Щоб млинці були пористими в тісто додають…

варіанти відповідей

 дріжджі;

збиті білки;

 маргарин.

Запитання 12

Послідовність закладки продуктів у дріжджове тісто таке:

варіанти відповідей

дріжджі, цукор, сіль, яйця, вода, борошно, жир;

 вода, дріжджі, цукор, сіль, яйця,   борошно, жир;

вода, жир, дріжджі, цукор, сіль, борошно, яйця.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест