Приготування заварного тіста та виробів з нього.

Додано: 12 лютого 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 37 разів
6 запитань
Запитання 1

Який продукт заварюють для приготування заварного тіста?

варіанти відповідей

Борошно

Яйця

Борошно з яйцями

Маргарин

Запитання 2

Оберіть правильну послідовність заварювання борошна

варіанти відповідей

У відкритому наплитному посуді воду доводять до кипіння, додають нарізаний шматочками маргарин, сіль і масу знову доводять до кипіння. Киплячу суміш швидко, але поступово, всипають борошно, енергійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудочок непромішаного борошна. Заварюють протягом 3-5 хв, безперервно помішуючи, доки не зникне запах сирого борошна. Готова заварка повинна мати густу, однорідну консистенцію.

У відкритому наплитному посуді воду доводять до кипіння, додають нарізаний шматочками маргарин, сіль і масу знову доводять до кипіння. Киплячу суміш швидко, але поступово, всипають борошно, енергійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудочок непромішаного борошна. Заварюють протягом 3-5 хв, безперервно помішуючи, доки не зникне запах сирого борошна. Готова заварка повинна мати рідку, однорідну консистенцію.

У відкритому наплитному посуді воду доводять до кипіння, додають нарізаний шматочками маргарин, сіль і масу знову доводять до кипіння. Киплячу суміш швидко, одразу все, всипають борошно, енергійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудочок непромішаного борошна. Заварюють протягом 3-5 хв, безперервно помішуючи, доки не зникне запах сирого борошна. Готова заварка повинна мати густу, однорідну консистенцію.

У відкритому наплитному посуді воду доводять до кипіння, додають нарізаний шматочками маргарин, сіль і підігрівають масу до розчинення солі і маргарину. Киплячу суміш швидко, але поступово, всипають борошно, енергійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудочок непромішаного борошна. Заварюють протягом 3-5 хв, безперервно помішуючи, доки не зникне запах сирого борошна. Готова заварка повинна мати густу, однорідну консистенцію.

Запитання 3

Оберіть правильну послідовність приготування заварного тіста після того, як заварка готова

варіанти відповідей

Заварку перекладають у бачок збивальної машини і охолоджують до 50-60 0С. Потім поступово, порціями (у 5-6 прийомів) додають яйця чи меланж і збивають тісто протягом 10-15 хв. на малій швидкості машини.

Заварку перекладають у бачок збивальної машини і охолоджують до 50-55 0С. Потім поступово, порціями (у 5-6 прийомів) додають яйця чи меланж і збивають тісто протягом 10-15 хв. на малій швидкості машини.

Заварку перекладають у бачок збивальної машини і охолоджують до 50-55 0С. Потім поступово, порціями (у 5-6 прийомів) додають яйця чи меланж і збивають тісто протягом 15-20 хв. на малій швидкості машини.

Заварку перекладають у бачок збивальної машини і охолоджують до 50-55 0С. Потім додають одразу всі яйця чи меланж і збивають тісто протягом 10-15 хв. на малій швидкості машини.

Запитання 4

Яка консистенція готової заварки?

варіанти відповідей

Рідка, однорідна

Рідка, з присутніми грудочками

Густа, однорідна

Однорідна, щільна

Запитання 5

Яка консистенція готового заварного тіста?

варіанти відповідей

В'язка, однорідна

Рідка, однорідна

Густа, однорідна

В'язка, однорідна, але може бути з грудочками

Запитання 6

Яка температура випікання виробів із заварного тіста?

варіанти відповідей

210-190

190-210

180-200

180

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест