Принципи здорового харчування

Додано: 2 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
20 запитань
Запитання 1

Будь - які активності, в яких задіяно великі групи м'язів і які виконуються в ритмічно в повільному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричі на день або 20 - 30 хвилин одноразово, називають:

варіанти відповідей

анаеробними

аеробними

Запитання 2

Повноцінні білки є у продуктах

варіанти відповідей

тваринного походження

рослинного походження

Запитання 3

Найнебезпечнішими для здоров'я є жири, які містяться:

варіанти відповідей

у вершковому маслі

горіхах

фастфуді

маргаринах

Запитання 4

Які продукти особливо багаті на клітковину ( харчові волокна):

варіанти відповідей

зелені овочі

солодощі

молочні продукти

вироби з цільного зерна

Запитання 5

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту, це:

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

енергетична цінність продукту

Запитання 6

Продуктів якої харчової групи має бути найбільше в раціоні:

варіанти відповідей

зернові продукти

солодощі і солоні закуски

м'ясо і рослинні білки

молочні продукти

фрукти та овочі

Запитання 7

Здорове харчування:

варіанти відповідей

впливає лише на фізичне здоров'я

призводить до ожиріння

забезпечує нормальний розвиток і життєдіяльність людини

Запитання 8

Які функції виконують поживні речовини?

варіанти відповідей

енергетична

відновлювальна

захисна

прискорююча

відторгнення

Запитання 9

Оберіть принципи здорового харчування:

варіанти відповідей

 вживати їжу 3 рази на день

 

  контролювати розмір порцій

  обов'язково снідати

  збільшити вживання фруктів та овочів

  не вживати молочні продукти

Запитання 10

Як регулярно потрібно харчуватися?

варіанти відповідей

 2 рази на день

 

 3 рази на день

  5-6 разів на день з інтервалом 2-3 год

  1 раз на день

Запитання 11

Роль білків у організмі:

варіанти відповідей

 будівельний матеріал для організму

 


  надовго дають відчуття ситості

  "транспортують" поживні речовини

 захищають організм від інфекцій

  поліпшують смак продуктів

Запитання 12

Роль вуглеводів у організмі:

варіанти відповідей

 утворюють в організмі запаси, які використовуються під час нетривалого голоду

 

  надовго дають відчуття ситості

  найкраще джерело енергії

будівельний матеріал для організму

клітковина і пектини сприяють нормалізації процесів травлення

Запитання 13

Роль жирів у організмі:

варіанти відповідей

 найбагатше джерело енергії

  

захищають внутрішні органи від переохолодження і травмування

 сприяють нормалізації процесів травлення

 необхідні для засвоєння багатьох вітамінів

Запитання 14

Безпечна добова норма вживання кухонної солі

варіанти відповідей

 2 грами


  5 грамів

  6 грамів

  4 грами


Запитання 15

Збільшення у раціоні частки перероблених продуктів та загальне зниження фізичної активност - це..

варіанти відповідей

 принципи здорового способу життя

  

  причини дитячого ожиріння

  принципи здорового харчування

Запитання 16


Щоденна норма вживання овочів: 

варіанти відповідей


  2-3 порції


 3-4 порції


 3-5 порцій

Запитання 17

Слово «моніторинг» означає ...

варіанти відповідей

 спостереження


 

  контроль

  лікування

  вимірювання

Запитання 18

Як необхідно вести спостереження й проводити виміри, пов’язані з фізичним аспектом здоров’я:

варіанти відповідей

 регулярно  


час від часу

рідко

по бажанню

Запитання 19

Показник фізичного здоров’я, за яким людина може стежити самостійно:

варіанти відповідей

 аналізи

 

  частота пулсу

  зміна маси тіла

  ультрозвукове обстеження

  артеріальний тиск

Запитання 20

Оберіть правильне закінчення речення: якщо моніторинг вашого здоров’я указує на погіршення здоров’я, то необхідно …

варіанти відповідей

 активно виконувати фізичні вправи

 звернутися до лікаря

 порадитися з друзями

 почекати, доки стан нормалізується самостійно

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест