Принципи здорового харчування. 9 клас

Додано: 7 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
15 запитань
Запитання 1

Здорове харчування:

варіанти відповідей

впливає лише на фізичне здоров'я

забезпечує нормальний розвиток і життєдіяльність людини

призводить до ожиріння

Запитання 2

Які функції виконують поживні речовини?

варіанти відповідей

енергетична

прискорююча

захисна

відторгнення

відновлювальна

Запитання 3

Як регулярно потрібно харчуватися?

варіанти відповідей

2 рази на день

3 рази на день

5-6 разів на день з інтервалом 2-3 год

1 раз на день

Запитання 4

Оберіть принципи здорового харчування:

варіанти відповідей

вживати їжу 3 рази в день

контролювати розмір порцій

обов'язково снідати

не вживати молочні продукти

збільшити вживання фруктів та овочів

Запитання 5

Скільки води повинна випивати людина за добу?

варіанти відповідей

стакан води

1,5 - 2 літри

1 літр

залежить від ваги тіла (0.03 грам на 1 кг тіла)

Запитання 6

Нестача поживних речовин призводить до:

варіанти відповідей

хорошого настрою

порушення обміну речовин

загартовування

Запитання 7

Роль білків у організмі:

варіанти відповідей

будівельний матеріал для організму

надовго дають відчуття ситості

"транспортують" поживні речовини

захищають організм від інфекцій

поліпшують смак продуктів

Запитання 8

Роль вуглеводів у організмі:

варіанти відповідей

утворюють в організмі запаси, які використовуються під час нетривалого голоду

надовго дають відчуття ситості

найкраще джерело енергії

будівельний матеріал для організму

клітковина і пектини сприяють нормалізації процесів травлення

Запитання 9

Роль жирів у організмі:

варіанти відповідей

найбагатше джерело енергії

захищають внутрішні органи від переохолодження і травмування

сприяють нормалізації процесів травлення

необхідні для засвоєння багатьох вітамінів

надовго дають відчуття ситості

Запитання 10

Безпечна добова норма вживання кухонної солі

варіанти відповідей

2 грами

5 грамів

4 грами

6 грамів

Запитання 11

Співаідношення поживних речовин у 100 г продукту визначає його харчову цінність - це

варіанти відповідей

Поживність

Калорійність

Енергетичність

Ситість

Запитання 12

Яка роль вітамінів?

варіанти відповідей

Покращують смак їжі

Беруть участь в обміні речовин

Сприяють захисту організму від інфекцій

Будівельний матеріал для організму

Запитання 13

Яка роль мінеральних речовин?

варіанти відповідей

Потрібні для росту і розвитку кісток і м'язів

Відіграють важливу роль в кровотворенні та забезпеченні організму киснем

Впливають на фізичний та інтелектуальний розвиток

Забезпечують організм енергією

Запитання 14

Під час інтенсивних фізичних навантажень слід дотримуватися таких правил

варіанти відповідей

Їсти не пізніше ніж за 1,5-2 год до заняття

Не їсти відразу після заняття

Дотримуватися питного режиму

За 30 хв до заняття добре наїстися, щоб запастися енергією

Не пити і не їсти перед заняттям та після

Запитання 15

Основні принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

Збалансованість

Різноманітність

Помірність

Калорійність

Жирність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест