Принципи здорового харчування. Харчування і контроль маси тіла

Додано: 8 лютого 2023
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 187 разів
9 запитань
Запитання 1

Продукти з групи зернових багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 білки, кальцій, фосфор, вітамін А

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

Запитання 2

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 3

Молочні продукти багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

  білки, кальцій, фосфор, вітамін А

  білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 4

М’ясо та рослинні білки постачають організму...

варіанти відповідей

 забагато жиру та/або цукру

  вітаміни А, С та харчові волокна

 білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 5

Які речовини є найкращим джерелом енергії?

варіанти відповідей

 Білки

  Вуглеводи

  Жири

 Вітаміни

Запитання 6

Харчова цінність продуктів - це:

варіанти відповідей

 Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

 Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 7

Ожиріння збільшує ризик винекнення :

варіанти відповідей

 серцево-судинних захворювань

  розладів травлення

  збільшнення ламкості кісток

Запитання 8

Поживні речовини, що необхідні для нормального росту, розвитку й підтримання життєдіяльності організму:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

мінеральна вода 

Запитання 9

Оберіть малюнок.

Продукти, у складі яких багато білка - ...

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест