Процеси і апарати харчових виробництв (залік)

Додано: 8 грудня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 15 разів
12 запитань
Запитання 1

Визначте вірне твердження поняттю охолодження:

варіанти відповідей

Це зниження температури об’єкта до кінцевої температури, але не нижче кріоскопічної.

Це зниження температури об’єкта до кінцевої температури, але нижче кріоскопічної.

Це поступове зниження температури обєкта до найнижчої.

Запитання 2

Комплекс механізмів і апаратів, що здійснюють холодильний цикл, називається:

варіанти відповідей

холодильною машиною;

холодильною установкою;

холодильним агрегатом;

Запитання 3

Процесу сортування властиве розподілення на такі види:

варіанти відповідей

Сортування

Просіювання

Калібрування

Подрібнення

Запитання 4

Основною метою просіювання різних за формою та фракцією продуктів є:

варіанти відповідей

Відокремлення сторонніх домішок

Відокремлення меньших за розміром частин

Відокремлення більших за розміром частин

Запитання 5

Надання продуктам, напівфабрикатам, визначеної геометричної форми використовується при застосуванні процесу:

варіанти відповідей

Формування та штамповки

Формування та пресування

Брикетування

Запитання 6

Екструзія - це....

варіанти відповідей

процес продавлювання матеріалу чи сировини, в результаті чого отримують продукт необхідної форми.

процес продавлювання сировини, з метою видалення рідкої частини

процес брикетування сировини (тобто його зжимання)

Запитання 7

Вкажіть прийоми теплової обробки продуктів, які застосовують при запіканні:

варіанти відповідей

Варка

Смаження

Допоміжні

Комбіновані

Запитання 8

Ошпарювання та бланширування – це одне й те ж саме?


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

При яких температурах і співвідношенні жиру здійснюється смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

160-170˚С 1:2

190˚С       1:8

160-180˚С 1:6

Запитання 10

В якому масообмінному процесі відбувається переміщення вологи, повітря від нагрітої поверхні до менш нагрітої?

варіанти відповідей

Дифузія

Масопередача

Сорбція

Екстракція

Запитання 11

Що відбувається при протіканні процесу сорбції?

варіанти відповідей

Вилучення розчинних речовин з продукту

Зневоднення продукту

Поглинання газів, парів

Розподілення сумішей

Запитання 12

При перемішуванні яких видів продуктів відбувається процес замішування?

варіанти відповідей

Слабозволожених

Сильнозволожених продуктів

Сухих, сипучих

Рідких, зволожених

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест