Процеси, що відбуваються в рибі під час теплової обробки. Правила підбору соусів та гарнірів для страв із риби та морепродуктів

Додано: 26 січня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Які процеси відбуваються в рибі під час теплової обробки?

варіанти відповідей

 Зсідання білків, руйнування клітинних стінок, карамелізація цукрів, випаровування вологи.



Зсідання білків, руйнування клітинних стінок, відділення жиру.


Зсідання білків, руйнування клітинних стінок, випаровування вологи, утворення нових смакових і ароматичних речовин.

Запитання 2

Яка температура вважається оптимальною для теплової обробки риби?

варіанти відповідей

60-70 °С.



70-80 °С.

80-90 °С.

Запитання 3

Який процес відіграє головну роль у формуванні смаку і аромату рибних страв?

варіанти відповідей

 Зсідання білків.

Руйнування клітинних стінок.

Утворення нових смакових і ароматичних речовин.


Запитання 4

Які фактори впливають на якість рибних страв?

варіанти відповідей

 Сорт риби, спосіб теплової обробки, час теплової обробки, температура теплової обробки.


Сорт риби, спосіб теплової обробки, час теплової обробки.

Сорт риби, температура теплової обробки.


Запитання 5

Які зміни відбуваються з жиром риби під час теплової обробки?

варіанти відповідей

Частково втрачається.



Частково втрачається, частково переходить у бульйон

Не втрачається.

Запитання 6

Який соус підходить для смаженої риби?

варіанти відповідей

Соус бешамель.



Соус голландський.

Соус тартар.

Запитання 7

Який гарнір підходить для тушкованої риби?

варіанти відповідей

Картопляне пюре.



Рис відварний.

Овочеве рагу.

Запитання 8

Який соус підходить для риби, приготованої на пару?

варіанти відповідей

Соус лимонний.



Соус сметанний.

Соус вершковий.

Запитання 9

Який гарнір підходить для риби, приготованої на грилі?

варіанти відповідей

Салат з свіжих овочів.



Фрукти.

Гарнір не потрібен.

Запитання 10

Який соус підходить для рибних супів і бульйонів?

варіанти відповідей

Соус бешамель.



Соус голландський.

Соус сметанний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест