Продукти харчування і здоров'я

Додано: 2 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 564 рази
11 запитань
Запитання 1

Правильне співвідношення жирів, білків і вуглеводів у раціоні - це

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

збалансованість

Запитання 2

Який компонент харчування є будівельним матеріалом для тканин і органів організму?

варіанти відповідей

білки

жири

вкглеводи

Запитання 3

Вказати продукт, який багатий на білки

варіанти відповідей
Запитання 4

Вказати продукт, який багатий на жири

варіанти відповідей
Запитання 5

Недостача якого компоненту їжі призводить до зменшення надходження до організму вітамінів А, Е?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

Запитання 6

Основною функцією якого компоненту їжі є надання енергії?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

Запитання 7

Нестача якого вітаміну призводить до розм'якшення та деформації кісток?

варіанти відповідей

А

Е

D

K

Запитання 8

Дефіцит Йоду в раціоні призводить до захворювання

варіанти відповідей

діабет

щитоподібної залози

анеміїї

Запитання 9

Яка інформація НЕ Є обов'язковою для зазначення на упаковці

варіанти відповідей

термін придатності

спосіб приготування

адреса виробника

склад

Запитання 10

Чого НЕ МОЖНА робити при підозрі на харчове отруєння

варіанти відповідей

дати випити декілька склянок теплої води

давати препарати, що зупиняють блювання

зігрівати

викликати блювання

Запитання 11

В який момент потрібно додавати до страви йодовану сіль?

варіанти відповідей

в момент приготування, термічної обробки

перед вживанням страви

не додавати взагалі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест