Українська національна кухня має свої традиції та видрізнється посед інших кухонь світу
Основу харчування українців складала рослинна і борошняна їжа
Українській кухні не властиві різноманітність вживаних продуктів
В українській кухні використовують комбінування кількох видів теплової кулінарної обробки
Пост — період, коли не обмежувалося і незаборонялося вживання м'ясних або молочних продуктів,риби, яєць.
Набір продуктів харчування непов'язаний з традиційною господарською діяльністю українців
М 'ясні страви українці вживали кожного дня
Хліб в Україні не мав символічних функцій в багатьох обрядах
Предки цілком розумілися в раціональному споживанні їжі.
Розподіл їжі впродовж дня в Україні майже скрізь був однаковим і не залежав від режиму роботи, а також від заможності сім'ї.
Оберіть з перелічених страв ті, що вважають українськими національними стравами
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома