Профілактика харчових отруєнь

Додано: 15 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 172 рази
6 запитань
Запитання 1

Позначте правильні твердження

варіанти відповідей

для харчових отруєнь характерним є загальний стан слабкості, запаморочення, головний біль, може підвищуватись температура тіла.

такі харчові отруєння, як сальмонельоз і ботулізм, є відносно безпечними

у більшості випадків причиною ботулізму є консервовані гриби та риба домашнього приготування

один з найнебезпечніший з отруйних грибів - бліда поганка

Запитання 2

Вкажіть симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

дискомфорт у кишечнику

відчуття голоду

спазми і біль у ділянці пупка

підняття температури

Запитання 3

Вкажіть за яких умов продукти можуть спричинити харчові отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, куплені на стихійному ринку

продукти, які неправильно зберігались чи оброблялись

продукти з пошкодженою упаковкою

алкогольні напої

Запитання 4

Які чинники впливають на вибір харчових продуктів

варіанти відповідей

реклама, ЗМІ

смак продуктів

родинні традиції

фільм

шкільний гурток

Запитання 5

Результатом харчових отруєнь можуть бути різні інфекційні захворювання:

варіанти відповідей

ботулізм, сальмонелоз, золотисний стафілокок, бактерія E.coli

ботулізм, сальмонелоз

ГРВІ, ангина

ботулізм, сальмонелоз, золотисний стафілокок, ангіна

Запитання 6

Вкажіть продукти, які не можуть спричинити харчове отруєння

варіанти відповідей

сире м'ясо

немиті фрукти

сирі яйця

кип'ячене молоко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест