ПТО. Устаткування. Зберігання сировини та виготовлення х/б виробів.Систематизація.

Додано: 21 лютого
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

На які (великі) групи можна розділити обладнання хлібопекарського виробництва?

варіанти відповідей

1) Технологічне обладнання для транспортування і зберігання сировини.

2) Обладнання для підготовки і формування сировини.

3) Технологічне обладнання для приготування тіста.

4) Технологічне обладнання для обробки тіста.

5) Технологічне обладнання для вистоювання тіста.

6) Технологічне обладнання для випікання хліба.


1) Борошновози, аерожолоби, конвеєри.

2) Дозатори, фільтри, борошнопросіювачі.

3) Тістомісильні машини.

4)Тістоділильні та тісторозкатувальні машини.

5) Вистійні шафи.

6) Духові шафи.

1) Ручні візки

2) Борошнозмішувачі.

3) Обладнання для замісу тіста.

4) Обладнання для формування виробів.

5) Обладнання для випікання

6) Обладнання для охолодження.

7) Обладнання для експедиції.


Запитання 2

Назвіть два способи зберігання борошна (сипучої сировини).

варіанти відповідей

1) В ящиках та мішках.

2) Тарне і безтарне.

3) Насипом та в бункері.

Запитання 3

Для чого призначені різноманітні просіювачі борошна?

варіанти відповідей

для збагачення киснем і видалення металевих домішок.

для збагачення киснем і видалення домішок.

для збагачення киснем, видалення домішок і розпушення борошна.

Запитання 4

Яке основне призначення дозуючих пристроїв?

варіанти відповідей

Доставити сольовий чи цукровий розчини у приготування опари та тіста.

Забезпечити відмірювання заданої кількості матеріалу (чи підтримки заданих витрат компонента) з відповідною точністю.

Для наповнення х/б виробів відповідною кількістю начинки.

Запитання 5

Небезпечною зоною в тістомісильних машинах є: ?

варіанти відповідей

Місильний важіль.

Діжа.

Місильний важіль і діжа.

Запитання 6

Як здійснюється попереднє вистоювання напівфабрикатів та х/б заготовок у малих пекарнях та виробничих майстернях?

варіанти відповідей

Вироби вистоювати не потрібно, це потребує великих затрат часу.

На спеціально обладнаних стелажах, установлюваних безпосередньо біля печей.

В шафах кінцевого вистоювання.

На деках та листах у духових шафах при відповідних умовах.

Запитання 7

Від чого залежать режими (параметри) випікання хлібобулочних виробів?

варіанти відповідей

Від розміру хлібобулочних виробів і вмісту вологи в тістових заголовках.

Від характеристик пекарного обладнання.

Від сорту борошна, вологості тіста, маси і форми виробу, способу випікання, середовища пекарної камери.

Запитання 8

Як класифікують хлібопекарське гідротермічне обладнання (пекарні шафи)?

варіанти відповідей

1)Наскрізні шафи

2) Тупикові шафи

1) По продуктивності.

2) За асортиментом виробів, що випікаються.

3) За конфігурацією пекарної камери.

4) За способом підведення теплоти.

5) За способом обігрівання пекарної камери.

6) За конструкцією пода.

7) За ступенем автоматизації.

1) Регенеративні

2) Конвекційні

3) Радіаційно-конвекційні.

Запитання 9

Що являється основним робочим елементом шафової тупикової печі?

варіанти відповідей

Етажерка

Пекарна секція

нагрівні елементи

Запитання 10

При інтенсивному обігріві пекарної камери, при якій температурі випікають хліб?

варіанти відповідей

120–1800С; 

200–280ºС; 

250–3500С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест