Середня енергетична цінність 1 граму жирів (калорійний коефіцієнт (кал)
Вкажіть частину білків від добової калорійності раціону (%)?
Специфічно - динамічну дію їжі визначають:
Частка простих сахарів у їх добовій кількості при раціональному харчуванні (не більш %):
Яка з перерахованих ознак є принципом раціонального харчування?
Середня енергетична цінність 1 граму вуглеводів (калорійний коефіцієнт (кал):
Яке має бути співвідношення Білків: Жирів: Вуглеводів: в добовому харчовому раціоні дорослого працездатного населення ?
Надлишок білків (особливо тваринних) в харчовому раціоні небажаний,чому
.Частка рослинних жирів в їх добовій кількості при раціональному харчування (%)
Добові енерговитрати складаються з:
Яка з перерахованих ознак є принципом раціонального харчування?
Які патологічні стани розвиваються за відсутності в їжі аскорбінової кислоти ?
Продукти – джерела тіаміну:
Яка добова норма заліза для дорослих (в залежності):
Продукти – джерела ретинолу
Величина добової потреби у кальції для дорослих?
Продукти – джерела каротину
Назвіть продукти - джерела аскорбінової кислоти:
Яка ознака, крім статі, віку та характеру трудової діяльності являється основним при встановленні фізіологічних норм харчування?
Яка з перерахованих ознак є принципом раціонального харчування?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома