Останній прийом їжі перед сном повинен бути
Для нормалізації водного балансу в організмі рекомендовано
Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше
Основним принципом раціонального харчування
Увідповідніть рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ — це
Раціональне харчування сприяє
Енергетичний баланс людини — це
Які захворювання є результатом незбалансованого харчування
У добовій кількості білка тваринний білок має складати не менше
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома