Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних витрат?
Прийом їжі до і після закінчення фізичних вправ має бути приблизно через..
Скільки % складає вода в організмі дорослої людини?
Які речовини виявляють високу активність у малих кількостях, не відкладаються про запас і не синтезуються в організмі?
Який вітамін впливає на ріст, опірність організму, обмін білків, зір?
Які вітаміни відносяться до водорозчинних?
Раціональне харчування дітей у віці 11-12 років передбачає вживання їжі:
Одиниця вимірювання енергетичної цінності продукту
За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?
Через який час з'являються ознаки харчового отруєння
Обери варіант харчування для сніданку:
Якої групи продуктів НЕ існує?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома