Раціональне харчування - це
Установити відповідність між показниками якості води:
1. Санітарно-гігієнічні
2. Токсикологічні
3. Органолептичні
А. Мікробіологічна характеристика
Б .Запах і смак
В. Хімічний склад води
Установити відповідність кількості води в органах:
1. Мозок
2. Кров
3. Скелет
4. М'язи
А. 92%
Б. 22%
В. 75%
Г. 80-85%
Вибрати правильні твердження:
1.Морська капуста є джерелом йоду
2. Сніданок потрібно пропускати
3. Солодка газована вода - гарний напій
4. Корисно їсти хліб з висівками
5. Добовий раціон не збалансований
6. Варити овочі потрібно тривалий час
7. Вечеря повинна бути малокалорійною
Установити співвідношення між хворобами людини:
1. Ожиріння
2. Цукровий діабет
3. Анемія
4. Карієс
А. Споживання великої кількості цукру
Б. Зменшення кількості заліза в продуктах харчування
В. Нестача флуору і кальцію
Г. Надлишок в раціоні вуглеводів і жирів
Прочитайте текст: «Лікар виявив у пацієнта руйнування емалі зубів. До таких наслідків могла призвести нестача (1). Лікар порадив уживати в їжу (2), які містять цей хімічний елемент». Замість цифр у тексті потрібно вписати слова, наведені в рядку. Укажіть правильний варіант.
Беруть участь в обміні речовин, сприяють захисту організму від інфекцій. При нестачі в організмі може погіршитись гострота зору, міцність кісток,може спостерігатись кровоточивість ясен...
Картопля, банани, каша, тістечко - це продукти багаті на:
Вкажіть харчові отруєння, спричинені бактеріями або їх токсинами
Для профілактики ожиріння мають значення:
Невідповідність води санітарним вимогам може стати причиною бактеріальних хвороб
Прикладом захворювань, пов’язаних з дефіцитом Кальцію є
Гормон, який знижує концентрацію глюкози в крові
Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома