Раціональне харчування

Додано: 17 січня 2021
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 250 разів
14 запитань
Запитання 1

Раціональне харчування - це

варіанти відповідей

Коли кількість більша, ніж потрібно організму

Коли якість не враховується

Коли якість і кількість їжі відповідає потребам організму

Запитання 2

Установити відповідність між показниками якості води:

1. Санітарно-гігієнічні

2. Токсикологічні

3. Органолептичні

А. Мікробіологічна характеристика

Б .Запах і смак

В. Хімічний склад води

варіанти відповідей

1Б 2А 3В

1Б 2В 3А

1А 2Б 3В

Запитання 3

Установити відповідність кількості води в органах:

1. Мозок

2. Кров

3. Скелет

4. М'язи

А. 92%

Б. 22%

В. 75%

Г. 80-85%

варіанти відповідей

1Г 2А 3В 4Б

1Г 2А 3Б 4В

1Г 2 Б 3А 4В

1А 2Б 3В 4Г

Запитання 4

Вибрати правильні твердження:

1.Морська капуста є джерелом йоду

2. Сніданок потрібно пропускати

3. Солодка газована вода - гарний напій

4. Корисно їсти хліб з висівками

5. Добовий раціон не збалансований

6. Варити овочі потрібно тривалий час

7. Вечеря повинна бути малокалорійною

варіанти відповідей

1, 4, 7

1, 5, 6

1, 4, 6

Запитання 5

Установити співвідношення між хворобами людини:

1. Ожиріння

2. Цукровий діабет

3. Анемія

4. Карієс

А. Споживання великої кількості цукру

Б. Зменшення кількості заліза в продуктах харчування

В. Нестача флуору і кальцію

Г. Надлишок в раціоні вуглеводів і жирів

варіанти відповідей

1Г 2А 3В 4Б

1Г 2Б 3А 4В

1Г 2А 3Б 4В

1А 2Б 3В 4Г

Запитання 6

Прочитайте текст: «Лікар виявив у пацієнта руйнування емалі зубів. До таких наслідків могла призвести нестача (1). Лікар порадив уживати в їжу (2), які містять цей хімічний елемент». Замість цифр у тексті потрібно вписати слова, наведені в рядку. Укажіть правильний варіант.

варіанти відповідей

1 - Флуору, 2 - молоко, морепродукти, шпинат

1 - Феруму, 2 - яблука, петрушку, яйця, печінку

1 - Йоду, 2 - бурі водорості

1 - Калію, 2 - картоплю, абрикоси, cливи

Запитання 7

Беруть участь в обміні речовин, сприяють захисту організму від інфекцій. При нестачі в організмі може погіршитись гострота зору, міцність кісток,може спостерігатись кровоточивість ясен...

варіанти відповідей

Білки

Мінеральні речовини

Вуглеводи

Вітаміни

Запитання 8

Картопля, банани, каша, тістечко - це продукти багаті на:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 9

Вкажіть харчові отруєння, спричинені бактеріями або їх токсинами

варіанти відповідей

сальмонельоз

ботулізм

вітрянка

гепатит А

Запитання 10

Для профілактики ожиріння мають значення:

варіанти відповідей

раціональне харчування

розумове активність

фізична активність

всі відповіді вірні

Запитання 11

Невідповідність води санітарним вимогам може стати причиною бактеріальних хвороб

варіанти відповідей

поліомієліту

флюорозу

дизентерії

гельмінтозів

Запитання 12

Прикладом захворювань, пов’язаних з дефіцитом Кальцію є 

варіанти відповідей

остеохондроз

остеопороз

артроз

бурсит

Запитання 13

Гормон, який знижує концентрацію глюкози в крові

варіанти відповідей

глюкагон

інсулін

тестостерон

тироксин

Запитання 14

Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?

варіанти відповідей

1:1:4

2:2:4

1:1:6

4:1:1

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест