Серед наведених речовин, виберіть ту, що є мікронутрієнтом.
Який із наведених продуктів варто намагатися виключити із харчового раціону?
Яку інформацію можна знайти на пакуванні кожного продукту?
Увідповідніть рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
Надмірна вага та ожиріння спричинені
Цукровий діабет другого типу
Увідповідніть мікронутрієнти та порушення, спричинені їхньою нестачею.
1. Йод
2. Кальцій
3. Ферум
4. вітамін А
А анемія, зниження продуктивності праці, втома
Б зниження розумових здібностей, зоб
В збільшення концентрації глюкози у крові
Г судоми, аритмія, оніміння
Д куряча сліпота
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома