РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ – ОСНОВА НОРМАЛЬНОГО ОБМІНУ РЕЧОВИН

Додано: 22 січня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 15 разів
7 запитань
Запитання 1

 Розумне, розраховане забезпечення людини їжею, це:

варіанти відповідей

вживання продуктів багатих на білок


вживання продуктів рослинного походження

вживання продуктів у великій кількості

раціональне харчування

Запитання 2

Вкажіть декілька найважливіших принципів раціонального харчування:

варіанти відповідей

 поживність та калорійність їжі мають відповідати енергетичним витратам організму

вживання цукру та солі у великих кількостях

максимальна різноманітність їжі для поповнення кількості речовин, що здійснюють регуляторну функцію

недостатня кількість в меню фруктів і овочів.

Запитання 3

Співвідношення між кількістю енергії, що надходить в організм, і кількістю енергії, що виділяється ним - це:

варіанти відповідей

 режим харчування

енергетичний баланс людини

метаболізм

дисиміляція

Запитання 4

До складу харчових продуктів входять поживні речовини - це:

варіанти відповідей

вітаміни

мінеральні солі

білки

харчові добавки

Запитання 5

Енергетична цінність 1 г. білка становить:

варіанти відповідей

 39,2 кДж (9 ккал)

17,2 кДж (4ккал)

 17,6 кДж ( 3,75 ккал)

18,2 кДж (4,33 ккал)

Запитання 6

Недостатнє вживання білків призводить до порушення :

варіанти відповідей

дистрофії

ожиріння

підвищеною сприйнятливістю до інфекцій

розвитку подагри

Запитання 7

Один із засновників гігієни харчування:

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест