Захворювання пов'язане з дефіцитом кальцію
Для забезпечення пластичних витрат добовий білковий оптимум людини становить
До цукрового діабету призводить тривале споживання великої кількості
Причиною гліпоглікемічного шоку може бути
Оберіть з переліку бактеріальні хвороби
Речовини, що забезпечують зв'язування та видалення з організму токсинів, сполук важких металів, радіонуклідів
Яка хвороба характеризується такими ознаками: знижена опірність організму до хвороб, підвищена ламкість судин, кровоточивість ясен, ушкодження суглобів.
Який з перелічених вітамінів підвищує опірність організму до простудних захворювань?
Нестача якого вітаміну спричиняє такі порушення: пошерхлість шкіри, лупа, випадіння волосся, ушкодження сітківки ока, сльозоточивість очей, порушення сутінкового бачення.
Укажіть захворювання, яке спричинене відсутністю в організмі певного вітаміну:
Оберіть назву вітаміну, який застосовують для профілактики і лікування рахіту у дітей
Хімічна назва вітаміну С
До жиророзчинних відносяться вітаміни
Вітаміни групи В:
Нестача цього вітаміну спричиняє захворювання, відоме як ''куряча сліпота''?
Рослини, що містять найбільше вітаміну С.
Біологічно активні речовини різної хімічної природи, необхідні в невеликих кількостях для нормального обміну і життєдіяльності живих організмів
Надлишок введення в організм будь-якого вітаміну:
Сприяє нормальному зсіданню крові:
Нестача цього вітаміну призводитьдо захворювання бері-бері?
Вітамін розмноження?
Хімічна назва вітаміну А.
Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D:
Встановити відповідність між назвою вітамінів та харчовими продуктами \
Вітамін
Харчовий продукт
1. тіамін (В1); А) риб’ячий жир, молоко;
2. аскорбінова кислота (С) Б) печінка, бобові;
3. кальциферол (D). В) цитрусові, смородина;
4. ретинол (А) Г) зелень,масло, морква
Встановіть відповідність між захворюванням та вітамінами, які його спричиняють …
Захворювання
1. Бері-бері; А) кальциферол;
2. цинга; Б) тіамін;
3. рахіт. В) ретинол;
4. "куряча сліпота" Г) аскорбінова кислота.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома