Раціональне та безпечне харчування

Додано: 18 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування -


варіанти відповідей

помірність

різноманітність

збалансованість

активність

обережність

Запитання 2

У щоденному раціоні людини найбільшу кількість порцій повинні становити ...


варіанти відповідей

солодощі

м'со і риба

косломолочні продукти

зернові та хлібобулочні вироби

Запитання 3

Продовжи речення "Яйця, риба, м'ясо, молочні продукти ..."

варіанти відповідей

Є основою організму людини, головним «будівельним» матеріалом

Головне джерело енергії організму

Важливі для засвоєння деяких вітамінів, бувають рослинного та тваринного походження

Речовини, необхідні для життя, росту й розвитку людини. Підвищують стійкість організму до захворювань.

Запитання 4

Чинники, що впливають на вибір продуктів харчування ...


варіанти відповідей

колір продуктів

користь для здоров'я

родинні традиції

стан здоров'я

смак продуктів

Запитання 5

Які твердження є правдими щодо дієт

варіанти відповідей

Щоб схуднути треба скоротити до мінімуму споживання калорій.

Найкращий режим харчування - два легких перекуси між основними прийомами їжі.

Аби не набрати ваги, треба навчитися відрізняти почуття голоду від апетиту.

Якщо дуже захочеться, можна з'їсти невелику порцію якого-небуть висококалорійного продукту.

Не треба снідати, інакше цілий день будеш голодний.

Обмежити вживання жирів, надавати перевагу оліям.

Запитання 6

Хвороби, до яких призводить незбалансоване харчування ...


варіанти відповідей

туберкульоз

анорексія

втрата зору

ожиріння

Запитання 7

Хвороби, до яких призводить незбалансоване харчування ...


варіанти відповідей

ожиріння

туберкуьоз

втрата зору

анорексія

Запитання 8

Позначте те, що може спричинити харчове отруєння:

варіанти відповідей

хвороботворні мікроорганізми.

термічна обробка продуктів.

брудні руки.

охолодження продуктів.

продукти, куплені на стихійних ринках.

Запитання 9

Гриби і рослини, отруєння якими може бути смертельним -


варіанти відповідей

бліда поганка

мхомор смердючий

беладонна

конвалія

Запитання 10

Правила обробки та зберігання харчових продуктів:


варіанти відповідей

мити

нагрівати

охолоджувати

розділяти

зберігати

упаковувати

Запитання 11

Симптомами отруєння є ...

варіанти відповідей

біль в животі

слабкість, запаморечення

незвичний запах із рота

нечіткий зір, порушення слуху

зміна кольору шкіри

біль у серці

пронос (іноді з кров'ю)

нудота та блювання

Запитання 12

Причини виникнення бутулізму

варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

 Вживання сирих продуктів

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест