Вибір харчових продуктів. Традиційні та сучасні системи харчування 8 клас ООП

Додано: 18 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
13 запитань
Запитання 1

В системі харчування якої національності присутні наступні страви: манти, катлама, плов, кебаб?

варіанти відповідей

українська

кавказька

кримськотатарська

італійська

Запитання 2

В системі харчування якої національності переважають страви з морепродуктами та сир?

варіанти відповідей

української

кавказької

італійської

Запитання 3

Що означає в перекладі з грецької слово "дієта"?

варіанти відповідей

смачна кухня

спосіб життя

виснажливе харчування

Запитання 4

Серед наведених прикладів оберіть "корисні" вуглеводи:

варіанти відповідей

шоколад

білий хліб

бобові

цільнозерновий хліб

Запитання 5

Серед запропонованих тверджень позначте міфи про дієти:

варіанти відповідей

щоб схуднути слід їсти 2 рази на день

щоб схуднути не слід вечеряти

щоб схуднути слід їсти 5-6 разів на день

вечеряти слід легкими стравами за 2-3 години до сну

щоб схуднути не варто вживати продукти, що містять вуглеводи

щоб схуднути, слід обмежити вживання страв, що містять швидкі вуглеводи

Запитання 6

Про який принцип здорового харчування йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат.

варіанти відповідей

різноманітність

помірність

збалансованість

Запитання 7

Різке схуднення, порушення обміну речовин - це:

варіанти відповідей

діабет

анорексія

Запитання 8

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до...

варіанти відповідей

діабету

ожиріння

серцево-судинних захворювань

Запитання 9

Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?

варіанти відповідей

1:1:4

1:1:6

Запитання 10

Збалансоване харчування – це …

варіанти відповідей

харчування, при якому людина відчуває себе ситою і жвавою, в хорошому настрої;

харчування, при якому задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;

Запитання 11

Оберіть неправильні твердження:

варіанти відповідей

тепла їжа краще засвоюється організмом;

продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;

при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно.

Запитання 12

Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...

варіанти відповідей

консерванти

харчові добавки

вітаміни

поживні речовини

Запитання 13

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

систематичність

різноманітність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест