Риба. Технологія приготування напівфабрикатів з риби, не рибних продуктів моря

Додано: 27 жовтня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 617 разів
22 запитання
Запитання 1

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

Сухарях

Борошні

Висівках

Запитання 2

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

Свіжий

Черствий

Вчорашній

Житній

Пшеничний

Запитання 3


Для фарширування використовують рибу....

варіанти відповідей

Охолоджену

Живу

Заморожену

Запитання 4

До якої родини риб відноситься кета?

варіанти відповідей

Осетрові

Окуневі

Лососеві

Карпові

Запитання 5

Чорну ікру отримують від риби родини...

варіанти відповідей

Лососеві

Осетрові

Коропові

Запитання 6

Велику рибу массою більше 1,5кг розморожують...

варіанти відповідей

У воді

На повітрі

У солоній воді

Запитання 7

Вкажіть, чи можна розморожувати риби у воді (температура 35-40°С)...

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 8

Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами

варіанти відповідей

45, 90

90

30

45,30

90,30

Запитання 9

Цілою використовують дрібну рибу масою... гр

варіанти відповідей

75-200

100-250

200-250

75-250

Запитання 10

Для пластування використовують рибу, масою...

варіанти відповідей

до 1,5 кг

Від 1,5 до 3 кг

Від 1,5 кг

Запитання 11

Обробку окуневих риб розпочинають

варіанти відповідей

Видалення голови

З видалення твердого спинного плавника

Видалення жовчного міхура

Видалення луски

Запитання 12

Зрази рибні мають форму …

варіанти відповідей

овальну-загострену


 округлу

 овально-приплюснуту з заокругленими кінцями

Запитання 13

Тюфтельки рибні паніруюють у ...

варіанти відповідей

У борошні

У панірувальних сухарях

У льєзоні

Запитання 14

Для смаження риби у фритюрі використовують...

варіанти відповідей

льєзон

тісто кляр

борошняну паніровку

Запитання 15

Для приготування рибної котлетної маси використовують молоки свіжої риби...

варіанти відповідей

не більше 6% від маси нетто риби

не більше 8% від маси нетто риби

не більше 16% від маси нетто риби

Запитання 16

З якою метою напівфабрикати з рибної котлетної маси перед смаженням панірують?

варіанти відповідей

Для збереження соковитості

Для збереження форми

Для насичення додатковим смаком

Для збереження нутрієнтів

Для рум’яної скоринки

Запитання 17

Для фаршировані використовують рибу

варіанти відповідей

Судак, окунь, короп

Щуку, короп

Товстолоб, судак, щуку

Судак

Запитання 18

Рибу фарширують …

варіанти відповідей

Цілою

Шматочками-кругляками

У вигляді батона

Панчохою

Запитання 19

Сушену морську капусту перед використання

варіанти відповідей

Обчищають від механічних домішок

Варять протягом 5 хв

Замочують у холодній воді й промивають

Замочують у холодній воді й обшпарюють

Запитання 20

Раки надходять на виробництво

варіанти відповідей

Живими

Охолодженими

Замороженими

Вареними

Запитання 21

Яка сировина входить, крім рибного філе, до складу котлетної маси?

варіанти відповідей

Хліб

Сухарі

Борошно

Запитання 22

Чи входять сухарі до січеної натуральної маси

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест