Рівноприскорений рух. Формули. 9 клас.

Додано: 30 січня 2023
Предмет: Фізика, 9 клас
Тест виконано: 182 рази
5 запитань
Запитання 1

Поїзд, що відходить від станції (v0 = 0) , набирає швидкості v =15 м/с за t=150с. Потрібно знайти прискорення, з яким рухається поїзд. Яку формулу доцільно вибрати для розв'язання цієї задачі?

варіанти відповідей
Запитання 2

Під час прямолінійного рівноприскореного руху  швидкість руху тіла змінилась від v0 = 5 м/с до v = 10 м/с.  Модуль прискорення руху тіла дорівнює 4 м/с2. Потрібно знайти переміщення тіла.  Якою формулою доцільно скористатися для розв'язання цієї задачі?

варіанти відповідей
Запитання 3

Тіло рухається рівноприскорена без початкової швидкості (v0 =0) , його прискорення дорівнює a =2 м/с2. Потрібно визначити швидкість руху тіла через t =1 с після початку руху. Якою формулою доцільно скористались для розв'язування задачі?

варіанти відповідей
Запитання 4

Лижник спустився з гори за t =6 с, рухаючись з постійним прискоренням a =0,4 м/с2. Потрібно визначити довжину гори, якщо відомо, що на початку спуску швидкість лижника дорівнювала v0 =5 м/с. Якою формулою доцільно скористатися для розв'язування задачі?

варіанти відповідей
Запитання 5

Під час прямолінійного рівноприскореного руху за час t =10 с швидкість руху леопарда зменшилася від v0=20 м/с до v=10 м/с. Потрібно знайти переміщення, що здійснив леопард за цей час. Якою формулою доцільно скористатись для розв'язання даної задачі?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест