РН2. Приготування страв та гарнірів з овочів, грибів.

Додано: 14 березня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Що відбувається з харчовими речовинами овочів під час їх варіння?


варіанти відповідей

Клейстеризація крохмалю


Декстринізація крохмалю


Карамелізація цукру і меланоїдинових утворень


Запитання 2

Що відбувається з харчовими речовинами овочів під час їх смаження?


варіанти відповідей

Клейстеризація крохмалю.


Карамелізація цукру і меланоїдинових утворень


Декстринізація крохмалю


Запитання 3

Гарніри з овочів можуть бути:


варіанти відповідей

Простими і комбінованими;


Допоміжними і складними;


Усі варіанти відповіді вірні.


Запитання 4

Під час варіння картоплі, капустяних овочів використовують сіль із розрахунку:


варіанти відповідей

2г солі на 1л води;


5г солі на 1л води;


10г солі на 1л води.


Запитання 5

Для варіння картоплю і овочі заливають:  


варіанти відповідей

перевареною водою;


холодною питною водою.


киплячою водою;


Запитання 6

У власному соку (без додавання рідини) припускають овочі:


варіанти відповідей

гарбуз, помідори, кабачки;

картоплю, огірки, моркву;


батат, диню, капусту.


Запитання 7

Овочі смажать двома способами:


варіанти відповідей

простим і складним.

додатковим і комбінованим.


основним і у фритюрі.


Запитання 8

Для смаження використовують овочі:


варіанти відповідей

сирі і попередньо запечені;


сирі і попередньо пасеровані;


сирі і попередньо зварені.


Запитання 9

Сирими смажать овочі, які містять достатню кількість:


варіанти відповідей

вологи;


білків;


жирів.


Запитання 10

Запечені страви з овочів зберігають:


варіанти відповідей

не більше ніж 6 годин;


не більше ніж 2 години;


не більше ніж 4 години.


Запитання 11

Овочі запікають у жаровій шафі при температурі:


варіанти відповідей

120 – 160 градусів;


250 – 280 градусів;


180 – 200 градусів.


Запитання 12

Рулет картопляний з м’ясом перед запіканням змащують жиром і:


варіанти відповідей

посипають насінням кунжуту;


посипають меленими сухарями;

посипають борошном пшеничним.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест