РН3. ПК2.Первинна обробка яєць, якість молока та молочних продуктів, терміни зберігання та температура подавання. Санітарні норми при приготуванні страв з яєць, молока та молочних продуктів

Додано: 7 листопада 2023
Предмет: Технології, 11 клас
18 запитань
Запитання 1

  Які яйця є стерильні?

варіанти відповідей

 Свіжі яйця, одержані від різної птиці,

 Свіжі яйця, одержані від здорової птиці,

Яйця, одержані від здорової птиці, що пролежали в холодильнику 7 днів

Яйця, одержані від здорової птиці, що пролежали у вапняному розчині 7 днів

Запитання 2

2.У яйцях, одержаних від водоплавної птиці, містяться

варіанти відповідей

глисти

сальмонели. 

протей

ботулінус

Запитання 3

3.Вживання безпосередньо в їжу сирих качиних і гусячих яєць у підприємствах ресторанного господарства

варіанти відповідей

дозволено

заборонено. 

обмежено

частково заборонено

Запитання 4

Використовувати качині і гусячі яйця  можна для:

варіанти відповідей

кремових кондитерських виробів, морозива

меланжу, яєчних порошків

майонезу

виробництва кондитерських виробів, 

Запитання 5

5.За якістю яйця розподіляють на:

варіанти відповідей

харчові дієтичні , харчові неповноцінні і технічний брак.

харчові свіжі , харчові неповноцінні і фізичний брак.

вапновані повноцінні, харчові неповноцінні і хімічний брак.

харчові повноцінні, харчові неповноцінні і технічний брак.

Запитання 6

6.За температури від –1 до –2 0С і відносної вологості 83–85 % яйця зберігаються

варіанти відповідей

без ознак псування протягом 4-8 місяців

без ознак псування протягом 4-6 місяців

з ознаками псування протягом 4-6 місяців

без ознак псування протягом 1-2 місяці

Запитання 7

7.  У розмороженому вигляді меланж можна зберігати

варіанти відповідей

на холоді не більше 2 – 3 год.  

при 20 градусах не більше 2 – 3 год.  

на холоді не більше 3 – 5 год.  

при 20 градусах не більше 1 – 2 год.  

Запитання 8

8.На підприємствах ресторанного господарства використовувати меланж для виготовлення яких страв заборонено. 

варіанти відповідей

запіканки з макаронних виробів

омлетів

хлібобулочні вироби

млинці

Запитання 9

9. Скільки ванн для санітарної обробки яєць використовують

варіанти відповідей

три

не обробляють

чотири

пять

Запитання 10

10.Замість 2%-ного розчина хлорного вапна рекомендовано використовувати

варіанти відповідей

0,5 % розчин вапна

0,5 % розчин соляної кислоти

0,5 % розчин хлораміну

2 % розчин хлораміну

Запитання 11

11.Страви з яєць

варіанти відповідей

підлягають зберіганню 1-2 дні 

не підлягають зберіганню, готують їх за попитом, подають негайно, 

підлягають зберіганню 1-2 години

підлягають зберіганню, бо готують їх за 1годину до замовлення

Запитання 12

12.Дієтичні яйця такі, термін зберігання яких

варіанти відповідей

не більше 120 діб за температури -1...-2 °С.

строк зберігання не перевищує 25 діб з дня сортування, не враховуючи дня знесення

строк зберігання не перевищує 45 діб з дня сортування, не враховуючи дня знесення

не перевищує 7 діб із дня сортування (маркування), не враховуючи дня знесення.

Запитання 13

13.При цій обробці молока гине більшість вегетативних форм мікроорганізмів (до 99,9 %). Проте теплостійкі мікроорганізми, головним чином спорові бактерії, зберігають життєздатність. Процес називається

варіанти відповідей

Стерилізація

Пастеризація

Скисання

Кипятіння

Запитання 14

14.Термін зберігання такого молока збільшується до 10 діб і більш.

варіанти відповідей

Топлене

Пастеризоване

Кипячене

Стерилізоване

Запитання 15

15.       Основними захворюваннями, що передаються людині через молоко від хворих тварин є

варіанти відповідей

туберкульоз, бруцельоз, сифіліс

туберкульоз, бруцельоз, ящур.

туберкульоз, сальмонельоз, ящур

пневмонія, бруцельоз, ящур.

Запитання 16

16.Пастеризоване молоко повинно бути

варіанти відповідей

однорідною рідиною, без осаду, без сторонніх присмаків і запахів, білого або злегка зеленуватого кольору

драглеподібною рідиною, без осаду, без сторонніх присмаків і запахів, білого або злегка жовтуватого кольору

однорідною рідиною, без осаду, без сторонніх присмаків і запахів, білого або злегка жовтуватого кольору

однорідною рідиною з легким осадом, без сторонніх присмаків і запахів, білого або злегка жовтуватого кольору

Запитання 17

17.На підприємства ресторанного господарства молоко зберігають у холодильній камері

варіанти відповідей

за температури 6-8 0С. Термін зберігання не повинен перевищувати 34 год.

за температури 4-8 0С. Термін зберігання не повинен перевищувати 36 год.

за температури 4-8 0С. Термін зберігання не повинен перевищувати 24 год.

за температури 6-8 0С. Термін зберігання не повинен перевищувати 36 год.

Запитання 18

18.Через молоко можуть поширюватися

варіанти відповідей

скарлатина і дифтерит.

скарлатина і ангіна

отит і дифтерит.

скарлатина і сальмонельоз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест