Високоспецифічні білкові молекули, або РНК-молекули, які є біологічними каталізаторами процесів обміну речовин і перетворення енергії у клітинах та організмі - це
За місцем утворення ферменти класифікують
За хімічним складом ферменти класифікують:
Каталізують анаболічні й катаболічні реакції у клітинах(забезпечують дихання, ріст, подразливость, скорочення м’язів)
Група ферментів, що розщеплює складні органічні сполуки та їх комплекси до простіших.
Захищають від токсичних речовин, від втрат крові:
Діляноки , до яких приєднуються молекули субстрату:
Центри, до яких можуть приєднуватися різні молекули й спричиняти збільшення або зменшення каталітичної активності
Регуляторні чинники, що підвищують активність ферментів, називають:
Регуляторні чинники, що зменшують активність ферментів, називають
Назвіть фактори, що впливають на активність ферментів
Інша назва ферментів:
Які бувають ферменти?
Небілкову частину ферменту називають ...?
Невелика ділянка ферменту,яка зумовлює його активність ...
Активність ферментів залежить від ...
Зазвичай один фермент каталізує:
Субстрат відповідає активному центру ферменту:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома