Розділ освітньої робочої програми : Приготування страв з круп, макаронних виробів і бобових.

Кухар 3 розряду.

Додано: 21 лютого 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 125 разів
16 запитань
Запитання 1


Крупи, бобові і макаронні вироби, це:

варіанти відповідей

продукти переробки зерна;

це крупи, з яких готують страви;

окремий вид переробки зерна;

Запитання 2

В якому цеху готують страви з макаронних виробів каш, та бобових?

варіанти відповідей

в гарячому;

в м'ясо – рибному;

в овочевому;

Запитання 3

Рис варять:

варіанти відповідей

одним способом;

двома способами;

трьома способами;

Запитання 4

Яку крупу просіюють?

варіанти відповідей

пшоно;

манну крупу;

гречану;

Запитання 5

До бобових належать:

варіанти відповідей

горох,зелений горошок висушений, квасоля, сочевиця;

горох, сочевиця;

рис, сочевиця, горох;

Запитання 6


Яку крупу не промивають?

варіанти відповідей

манну;

пшоняну;

гречану;

Запитання 7

Які етапи має первинна обробка крупів?

варіанти відповідей

просіювання, перебирання, промивання, підсушування, обшпарювання, обсмажування;

перебирання, промивання, обсмажування;

просіювання, підсушування, обшпарювання, обсмажування;

Запитання 8

Каші варять на:

варіанти відповідей

бульйоні, молоці, суміш молока і води;

на воді;

на суміші молока та води;

Запитання 9

Перед тепловою обробкою бобові замочують в:

варіанти відповідей

холодній воді;

гарячій воді;

теплій воді;

Запитання 10

Скільки є способів варіння пшоняних каш?

варіанти відповідей

один спосіб;

два способи;

три способи;

Запитання 11


Приваром каш називають:

варіанти відповідей

збільшення каші в об'ємі масі;

випаровування рідини із страви;

чітко виражений смак страви;

Запитання 12


Горох варять протягом: 

варіанти відповідей

3-4 годин;

1,5-2 годин;

2-3 години;

Запитання 13

Де використовують відвари з макаронних виробів?

варіанти відповідей

для приготування перших страв і соусів;

для приготування каш;

ніде не використовуються;

Запитання 14

Яким способом варять макарони з кисло - молочним сиром?

варіанти відповідей

зливним способом;

не зливним;

Запитання 15

Скільки беруть солі для приготування солодких рідких каш?

варіанти відповідей

8 г;

5 г;

10 г;

Запитання 16

Який час зберігання каш після приготування на марміті?

варіанти відповідей

2 години;

3 години;

4 години;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест