Широке розповсюдження мікроорганізмів в природі зумовлено:
Не входить до складу ґрунтів фаза:
Ступінь обсіменіння води мікробами має назву:
Найбільша кількість бактерій знаходиться:
Зона дуже чистої води, яка розташована вдалині від населених пунктів:
Мікроорганізми, які постійно живуть в повітрі:
Найменше мікроорганізмів містять:
Загальна кількість мікроорганізмів в 1 мл питної води не повинна перевищувати:
Бактерії, які синтезують необхідні для організму людини вітаміни:
Поживні середовища, на яких вирощують більшість мікробів:
Кількість бактерій в 1 мл води досягає 1 млн. і більше у зоні:
Найменший об'єм води в мілілітрах, в якому виявляється кишкова паличка (санітарно-гігієнічний стан):
Найбільшу кількість м.о. містить:
Синтезують необхідні для організму вітаміни: В1, В2, В6 :
Бактерицидна речовина слини та слизу:
За складом поживні середовища поділяють на:
М'ясопептонний агар (МПА) - відносять до середовищ:
Поживні середовища найчастіше стерилізують:
Серед природних середовищ найкраще забезпечує розвиток і життєдіяльність м.о.:
На м.о. згубно діють леткі речовини:
Для зниження кількості мікроорганізмів повітря:
Найбільша кількість мікроорганізмів у ґрунтах:
М.о. розміщені у вигляді колоній в окремих зонах ґрунтів, які мають назву:
Загальна кількість мікроорганізмів в 1 м3 повітря - це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома