Розв'язання текстових задач

Додано: 8 травня 2020
Предмет: Алгебра, 9 клас
Тест виконано: 398 разів
7 запитань
Запитання 1

Катер проходить 160 км за течією річки за той же час, що й 140 км проти течії. Знайти власну швидкість катера, якщо швидкість течії річки дорівнює 2 км/год. Яке з наведених рівнянь відповідає умові задачі, якщо власну швидкість катера позначено через х км/год?

варіанти відповідей
Запитання 2

Катер пройшов 30 км за течією річки і повернувся назад, витративши на весь шлях 2 год 15 хв. Визначте швидкість течії, якщо власна швидкість катера дорівнює 27 км/год.

варіанти відповідей

1 км/год

2 км/год

3 км/год

4 км/год

Запитання 3

Моторний човен пройшов 6 км проти течії і 8 км за течією, витративши на весь шлях 1 год. Яка швидкість човна в стоячій воді, якщо швидкість течії річки становить 2 км/год.

варіанти відповідей

12 км/год

13 км/год

14 км/год

15 км/год

Запитання 4

Робітник повинен був виготовити за деякий час 90 деталей. Щоденно він виготовляв на 3 деталі більше, ніж планувалось, і тому завдання виконав на 1 день раніше. Скільки деталей щоденно виготовляв робітник? Кількість деталей, що виготовляє робітник за 1 день, позначено через х. Яке з наведених рівнянь відповідає умові задачі?

варіанти відповідей
Запитання 5

На заводі за певний термін повинні були відремонтувати 300 вагонів. Перевиконуючи план ремонту на 3 вагони за тиждень, за два тижні до закінчення терміну відремонтували 299 вагонів. Скільки вагонів ремонтували щотижня? Кількість вагонів, які ремонтували за тиждень, позначено через х. Яке з наведених рівнянь відповідає умові задачі?

варіанти відповідей
Запитання 6

З міста M до міста N виїхав велосипедист. Через 2 год з міста N йому назустріч вийшов пішохід. Відстань між містами M і N дорівнює 72 км. Відомо, що швидкість велосипедиста на 8 км/год більша за швидкість пішохода. Знайдіть швидкості велосипедиста і пішохода, якщо до моменту зустрічі пішохід був у дорозі 3 год.

варіанти відповідей

Vn = 3 км/год, Vв = 9 км/год

Vп = 4 км/год, Vв = 12 км/год

Vп = 3 км/год, Vв = 11 км/год

Vп = 4 км/год, Vв = 11 км/год

Запитання 7

Премія продавця становить 10% від виторгу. Яким має бути виторг, якщо продавець отримав 800грн. премії?

варіанти відповідей

8000грн..

80грн.

1600грн.

1000грн.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест