Контрольний тест 1 семестр Хімія 9 клас

Тест виконано: 36 разів
15 запитань
Запитання 1

Під час випарювання всієї води з розчину масою 120 г отримали суху сіль масою 6 г. Масова частка солі у вихідному розчині дорівнювала:

варіанти відповідей

6%

5%

8%

7%

Запитання 2

У 180г води розчинили 60г цукру. Яка масова частка (%) розчиненого цукру в розчині?

варіанти відповідей

45%

25%

15%

20%

Запитання 3

За яких причин спиртове бродіння глюкози може зупинитись?

варіанти відповідей

висока концентрація спирту

утворення вуглекислого газу

низька температура

доступ повітря

недостатня кількість глюкози

Запитання 4

Відмітьте, через які властивості диметилового ефіру, його потрібно зберігати в щільно закритій пляшці.

варіанти відповідей

отруйність

здатність сильно випаровуватись

швидке спалахування

псується на відкритому повітрі

Запитання 5

В якій частині пальника Бунзена полум'я найгарячіше? Яку саме температуру воно має в цій частині?

варіанти відповідей

в верхній світлій частині; 1700 ⁰С

в нижній темній частині; 2000 ⁰С

в середній наіяскравіщій частині; 1540 ⁰С

Запитання 6

Для чого можна застосовувати горілку Бунзена?

варіанти відповідей

підігрів хімічних речовин, прокалювання, активізація хімічних реакцій

підігрів хімічних речовин, віпарювання вологи, паяльні роботи, плавлення матеріалів

Запитання 7

Які речовини утворюються в процесі фотосинтеза?

варіанти відповідей

вуглекислий газ

вода

кисень

цукор

азот

Запитання 8

Які речовини утрорюються к результаті спиртового бродіння глюкози?

варіанти відповідей

оцтова кислота і вода

спирт і вода

оцтова кислотаі і вуглекислий газ

спирт і вуглекислий газ

Запитання 9

Як називається смертельно отруйний спирт, який отримують шляхом перегонки деревини?

варіанти відповідей

метанол

етанол

медичний спирт

ацетон

Запитання 10

Які мікроогранізми забезпечують процес спиртового бродіння?

варіанти відповідей

дріжжі

молочнокислі бактерії

оцтові бактерії

цвілеві гриби

Запитання 11

На яких принципах заснований процес дисціляції?

варіанти відповідей

здатностності парів до конденсації

різній температурі кипіння різних речовин.

антисептичних властивостях спирта

здатності рідини проводити електричний струм

Запитання 12

Які кислоти відносяться до карбонових кислот?

варіанти відповідей

лимонна

оцтова

вугільна

сірчана

яблучна

Запитання 13

Відмітьте факти, які описують карбонові (органічні) кислоти.

варіанти відповідей

сильні

входять до складу багатьох овочей і фруктів

слабкі

не мають різкого запаху, характерного для неорганічних кислот

містяться в тілі деяких тварин для захисту

Запитання 14

При взаємодії яких речовин утворюються складні ефіри (естери)?

варіанти відповідей

органічних кислот і вуглекислого газу

спиртів і органічних кислот

спиртів і неорганічних кислот

неорганічних кислот і вуглекислого газу

Запитання 15

Як застосовують естери?

варіанти відповідей

в парфумерії

в косметичній промисловості

харчовій промисловості

в медицині

в будівництві

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест