Рух тіла під дією кількох сил

Додано: 1 квітня 2021
Предмет: Фізика, 9 клас
Тест виконано: 49 разів
4 запитання
Запитання 1

Тіло масою 8 кг падає в повітрі з прискоренням 5 м/с2. Визначити силу опору повітря.

варіанти відповідей

10 Н

25 Н

40 Н

38 Н

Запитання 2

Вказати правильний алгоритм розв'язування задач з динаміки

варіанти відповідей

 

варіанти відповідей

Зобразити всі сили, що діють на тіло і напрямок прискорення руху тіла; обрати систему координат OX i OY; записати ІІ закон Ньютона у загальному вигляді; знайти проекції векторного рівняння на координатні осі.

Зобразити всі сили, що діють на тіло і напрямок прискорення руху тіла; обрати систему координат OX i OY; ;знайти проекції векторного рівняння на координатні осі; записати ІІ закон Ньютона у загальному вигляді.

Зобразити всі сили, що діють на тіло і напрямок прискорення руху тіла; записати ІІ закон Ньютона у загальному вигляді; знайти проекції векторного рівняння на координатні осі.


Зобразити всі сили, що діють на тіло і напрямок прискорення руху тіла; обрати систему координат OX i OY; записати ІІ закон Ньютона у загальному вигляді.

Запитання 3

Із води за допомогою мотузки витягують вантаж масою 8 кг і об'ємом 2 дм3. Визначте силу натягу мотузки, якщо вантаж рухається з прискоренням 4 м/с2. Опором води знехтуйте.

варіанти відповідей

50 Н

92 Н

84 Н

47 Н

Запитання 4

Людина масою 50 кг зайшла в ліфт. Ліфт починає рух із прискренням 0.15 м/с2, напрям угору, а потім піднімається з незмінною швидкістю. На скільки зміниться вага людини під час цього руху?

варіанти відповідей

7.5 Н

25 Н

10 Н

8.2 Н

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест