Самостійна робота: "Харчові звички. Профілактика йододефіциту"

Додано: 15 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 86 разів
32 запитання
Запитання 1

Вкажіть всі наслідки нестачі йоду в організмі.

варіанти відповідей

 Відчуття постійної втоми, слабкість, депресія

 Збільшення щитовидної залози (зоб)

Затримка інтелектуального розвитку у дітей

 Погіршення пам’яті, слуху

 Втрата зору

 Захворювання легенів

Запитання 2

Найпростішою профілактикою дефіциту йоду в організмі є 

варіанти відповідей

споживання цукру

 споживання йодованої солі

 споживання води

Запитання 3

Оберіть продукти, що містять Йод.


варіанти відповідей

 морська риба

  капуста білокачанна

  морська капуста

  огірки

  креветки

  хліб

  кальмари

  мідії

Запитання 4

Які ГОЛОВНІ причини цукрового діабету?

варіанти відповідей

 незбалансоване харчування

малорухливий спосіб життя

ожиріння

  генетика

 безсоння

 недоїдання

Запитання 5

Який гормон виробляє підшлункова залоза здорової людини?

варіанти відповідей

 інсулін

 тироксин

  кортизол

окситоцин

Запитання 6

Вибери продукти, що містять йод.

варіанти відповідей
Запитання 7

Які поживні речовини містять у собі продукти харчування?

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й не мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, не вітаміни й мінеральні речовини

білки, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

Запитання 8

Які вітаміни потрібно вживати для нормальної діяльності нервової системи людини?

варіанти відповідей

вітамін А

вітаміни групи В

вітамін С

вітамін D

Запитання 9

Який мінерал необхідний для формування кісток і міцності емалі зубів?

варіанти відповідей

залізо

йод

кальцій

фтор

Запитання 10

Вживає різноманітної їжі в достатній кількості і певному співвідношенні, називається?

варіанти відповідей

різноманітне

помірне

збалансоване

Запитання 11

Перші ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури

слабкість, біль у животі, без проносу, нудота, блювання, підвищення температури

слабкість, біль у животі, пронос, нудота, підвищення температури

слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання

Запитання 12

Додержання вимог і правил заради збереження власного здоров'я і працездатності, називається?

варіанти відповідей

сусідня гігієна

особиста гігієна

загальна гігієна

Запитання 13

Оберіть засоби і предмети по догляду за обличчям.

варіанти відповідей
Запитання 14

Як називається найпоширеніше захворювання зубів?

варіанти відповідей

мігрень

подагра

карієс

Запитання 15

Як часто потрібно змінювати зубну щітку?

варіанти відповідей

1 місяць

3 місяці

6 місяців

2 тижні

Запитання 16

Принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

Помірність, різноманітність, калорійність, збалансованість.

Помірність, різноманітність, збалансованість.

Помірність, різноманітність, калорійність, енергетичність, збалансованість.

Запитання 17

Вкажіть наслідки незбалансованого харчування.

варіанти відповідей

фарингіт

гастрит

ГРВІ

анорексія

ожиріння

Запитання 18

Укажіть одне неправильне твердження

варіанти відповідей

харчуватися потрібно регулярно та різноманітно

для здоров'я шкідливо переїдати

енергетична цінність раціону харчування повинна переважати над енергетичними витратами організму

важливо знати хімічний склад основних продуктів харчування

Запитання 19

Обираючи систему харчування, слід розуміти що:

варіанти відповідей

не обов'язково радитися з дієтологом

харчування, яке є оздоровчим для однієї людини, може нашкодити іншій

вам підійде будь-яка система харчування

скласти індивідуальну програму харчування може будь-хто

Запитання 20

Неякісне і незбалансоване харчування не може призвести до:

варіанти відповідей

гастриту

виразки шлунка

авітамінозу

запалення легень

Запитання 21

Укажіть правильне твердження:

варіанти відповідей

Українська кухня не відрізняється особливим стилем і технологією приготування їжі

Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені його традиціями

Якість харчових продуктів можна оцінювати виключно візуально

можна не звертити уваги на те, що написано на упаковці продуктів

Запитання 22

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін придатності яких минув

отруйні гриби та ягоди

з пошкодженою упаковкою

які неправильно зберігали чи обробляли


куплені на ринку

куплені в супермаркеті

Запитання 23

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

 Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 24

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

які неправильно зберігали чи обробляли

з пошкодженою упаковкою

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 25

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

звернутися до лікаря та попередити всіх , хто вживав ті самі продукти

випити чай

сподіватися, що само минеться

лягти спати

Запитання 26

Через який час з'являються ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

1-4 години

6 годин

24 години

48 годин

Запитання 27

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

інформація про склад продукту

термін зберігання

маса продукту

Запитання 28

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

адреса виробника

дата виготовлення

країна-виробник

Запитання 29

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

в грамах

в кілограмах

в калоріях

Запитання 30

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

харчові отруєння

хімічні отруєння

інфекційні захворювання

неінфекційні захворювання

Запитання 31

Які продукти потрібно різати на окремих дощечках

варіанти відповідей

продукти. що їдять сирими, і ті, що піддають тепловій обробці

м"ясні, рибні та молочні продукти

сирі овочі та м"ясо

овочі, фрукти та м"ясо-рибні продукти

Запитання 32

Які продукти не можна купувати

варіанти відповідей

продукти мають непривабливий вигляд

продукти не відповідають вашим смакам

на упаковці не зазначено маркування

на упаковці відсутня яскрава рекламна картинка

термін придатності закінчився

термін придатності добігає кінця

упаковка зім"ята або пошкоджена

упаковка вам не подобається

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест