Санітарні вимоги при обробці різних видів риб

Додано: 17 грудня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Морожену рибу з кістковим скелетом розморожують у воді з температурою не вище 200 С  протягом...?

варіанти відповідей

0-2 години

2-4 години

4-6 годин

до 12 годин

Запитання 2

Рибу з хрящовим скелетом (осетрові) розморожують ...?

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

в упакуванні

в воді або на повітрі

Запитання 3

Вимочування солоної риби проводять у холодній воді при температурі

варіанти відповідей

2-40С

12-150С

6-80С

8-100С

Запитання 4

В якому цеху обробляють рибу?


варіанти відповідей

в овочевому

в гарячому

в рибному

в холодному

Запитання 5

Інвентар для обробки риби маркують:

варіанти відповідей

РС

РВ

ОС

МВ

Запитання 6

На робочих місцях встановлюють виробничі столи, на поверхні яких є штирі для

варіанти відповідей

закріплення дошки для обробки з маркіруванням „РС”.  

закріплення дошки для обробки з маркіруванням „РВ”.  

закріплення дошки для обробки жовтого кольору.  

закріплення дошки для обробки з маркіруванням "Риба" 

Запитання 7

Для обробки риби організовують робоче місце, де встановлюють .

варіанти відповідей

виробничий стіл, на якому розміщують дошку для обробки з маркуванням „РС”, шкребки для обчищення луски , мясорубку, ножі кухарської трійки

стіл з деревяною поверхнею , на якому розміщують дошку для обробки з маркуванням „РС”, шкребки для обчищення луски або риборізку, ножі кухарської трійки

виробничий стіл, на якому розміщують дошку для обробки з маркуванням „РС”, шкребки для обчищення луски або рибочистку РО-1, ножі кухарської трійки

виробнича ванна, на якій розміщують дошку для обробки з маркуванням „РС”, шкребки для обчищення луски або рибочистку РО-1, ножі кухарської трійки

Запитання 8

Підлога в цеху повинна бути

варіанти відповідей

рівною, деревяною, сухою та мати уклін до стоку

рівною, без тріщин, сухою та мати уклін до стоку

рівною, без тріщин, сухою та не мати уклін до стоку

рівною, без тріщин, вологою та мати уклін до стоку

Запитання 9

Дерев'яний інвентар (обробні дошки, мішалки) миють

варіанти відповідей

гарячими (90 ° С) розчинами миючих засобів, обполіскують гарячою водою (100 ° С) і просушують. обробні дошки рекомендується обшпарювати окропом. 

гарячими (50 ° С) розчинами миючих засобів, обполіскують гарячою водою (65 ° С) і просушують. обробні дошки рекомендується обшпарювати окропом. 

гарячими (50 ° С) розчинами миючих засобів, обполіскують холодною водою (10 ° С) і складають в шафу

холодними (10 ° С) розчинами миючих засобів, обполіскують гарячою водою (65 ° С) і просушують. обробні дошки рекомендується обшпарювати окропом. 

Запитання 10

Допускається зберігання сирих продуктів або напівфабрикатів

варіанти відповідей

із готовими виробами; 

смаженими

із сумнівної якості товарами.

сирими одного виду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест