Кондитерські вироби

Додано: 26 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1 раз
20 запитань
Запитання 1

Які відмінні особливості має джем?

варіанти відповідей

мазеподібну густу консистенцію

цілі плоди у сиропоподібній консистенції

розварені плоди у желеподібній консистенції

Запитання 2

Із якої сировини готують пастильні вироби?

варіанти відповідей

яблучне пюре і цукор

плодово-ягідне пюре і яєчний білок

пектиново - цукровий сироп

Запитання 3

Яка карамель має склоподібну, прозору структуру?

варіанти відповідей

льодяникова

з начинкою

фруктово-ягідна

Запитання 4

В чому відмінність десертних видів шоколаду?

варіанти відповідей

більше цукру, світліший

більше какао-маси, ніжно-гіркуватий 

більше какао-порошку, темніший

Запитання 5

Які кондитерські вироби відносяться до фруктово-ягідних?

варіанти відповідей

шоколад, цукерки, халва

мармелад, джем, зефір

карамель, драже, ірис

Запитання 6

Які умови і терміни зберігання тортів і тістечок із заварним кремом?

варіанти відповідей

+13+23°С, 24 години

0+5°С, 10 діб

+6+8°С, 6 годин

Запитання 7

Які органолептичні показники цукрового печива?

варіанти відповідей

розсипчасте, легко набухає, чіткий малюнок на поверхні

світлого кольору, з проколами по всій поверхні, не солодке.

темного кольору, крихке, глазуроване, жирне

Запитання 8

Кондитерський виріб шарово – волокнистої структури, який складається з тонких волокон збитої з піноутворювачами карамельної маси і розтертих смажених олійних мас, є:

варіанти відповідей

нуга

суфле

халва

Запитання 9

Ніжна дрібнокристалічна маса, яку виготовляють збиванням цукру і патоки, слугує основою начинки карамелі:

варіанти відповідей

помадкової

масляно – цукрової

збивної

Запитання 10

Чим відрізняється затяжне печиво?

варіанти відповідей

розсипчасте, золотистого кольору

крихке, легке, золотистого кольору

бліде забарвлення, пружне

Запитання 11

Як ділиться мармелад в залежності від сировини і способів виробництва?

варіанти відповідей

формовий, різаний

мозаїчний, різаний, фігурний

фруктово-ягідний, желейний

Запитання 12

Як називають пастилу, яку відсаджують в вигляді фігурних виробів?

варіанти відповідей

рахат-лукум

нуга

зефір

Запитання 13

Легкі, пористі, борошняні кондитерські вироби називаються?

варіанти відповідей

печивом

пряниками

вафлі

Запитання 14

Вироби з приємним смаком, ароматом прянощів і порівняно м'якою консистенцією являються:

варіанти відповідей

тістечками

пряниками

бісквітами

Запитання 15

Яку масу отримують змішуванням сирих ядер горіхів з цукровою пудрою (цукром)?

варіанти відповідей

пралінову

грильяжну

марципанову

Запитання 16

Основу якої начинки карамелі становить цукрова пудра, кокосова олія, лимонна кислота:

варіанти відповідей

помадкової

масляно-цукрової

збивної

Запитання 17

Пралінові цукеркові маси – це тонкоподрібнена суміш:

варіанти відповідей

смажених ядер горіхів

цукру, рослинного жиру

з цукру і патоки

Запитання 18

Цукерки "Суфле" відносять за видом корпусу до:

варіанти відповідей

повітряних

збивних

пралінових

Запитання 19

Желеподібний продукт, який отримують з використанням драглеутворювачів, цукру – піску, а також кислоти, ароматизатора, барвника, є:

варіанти відповідей

желе фруктово – ягідне

повидло

мармелад желейний

Запитання 20

Жирове посивіння шоколаду пов"язано з:

варіанти відповідей

високим вмістом жиру

поліморфним перетворенням жиру  

переміщенням шоколаду з холодного у тепле приміщення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест