сервіровка столу

Додано: 9 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 365 разів
24 запитання
Запитання 1

Мілка столова тарілка має діаметр

варіанти відповідей

150 мм;

200 мм;

240 мм

300 мм

Запитання 2

Рибний прибор використовують для споживання:

варіанти відповідей

холодних рибних закусок;

гарячих закусок з риби;

рибних других гарячих страв;

рибних гарячих страв;

Запитання 3

. У торгівельному залі не рекомендується розміщувати столи:

варіанти відповідей

посередині;

біля стін;

біля колон;

на лінії вхідних дверей

Запитання 4

Скатертина повинна звисати з усіх боків стола приблизно на :

варіанти відповідей

5 - 10 см;     

15 - 20 см;

20 - 30 см;    

40 - 50 см.


Запитання 5

При сервіруванні стола не можна ставити:

варіанти відповідей

відразу дві закусочні тарілки;

столову ложку між ножами;

десертну виделку за основною тарілкою;


прибор для чаю.


Запитання 6

Сервіруючи столи, офіціант бере стопку тарілок одного виду по:


варіанти відповідей

8 – 10 шт;

12 – 15 шт;

17 – 20 шт;

22 – 25 шт.


Запитання 7

Тарілка діаметром 175 мм називається:


варіанти відповідей

десертна;    

ікорна;

закусочна;

пирішкова.

Запитання 8

Закусочну або столову мілку тарілку розміщують від краю столу на відстані:

варіанти відповідей

1 см;

2 см;

3 см;

4 см.

Запитання 9

Скляний посуд починають розміщувати з :

варіанти відповідей

горілчаної чарки;   

фужера;

бокалу для шампанського;

лафітної чарки.


Запитання 10

. Горілчану чарку при сервіруванні столу розташовують крайньою:


варіанти відповідей

праворуч у першому ряду;

ліворуч у першому ряду;   

праворуч у другому ряду;

ліворуч у другому ряду.

 


Запитання 11

При поліруванні тарілок їх тримають ребром через рушник:


варіанти відповідей

правою рукою;

лівою рукою;

двома руками;

не тримають.

Запитання 12

Офіціант рухається вздовж стола справа на ліво, сервіруючи стіл:


варіанти відповідей

пиріжковими тарілками;   

мілкими столовими тарілками;    

виделками;


склом.


Запитання 13

Праворуч від основної тарілки розташовують:


варіанти відповідей

ніж закусочний;    

виделку десертну;

ніж для масла;


ніж десертний.

Запитання 14

Сервіровку столу завершують розміщуванням:

варіанти відповідей

десертних приборів;

коньячних чарок;   

полотняних серветок;

закусочних тарілок.

Запитання 15

Хто затверджує меню у закладах ресторанного господарства:

варіанти відповідей

інженер-технолог

завідувач виробництвом

менеджер

директор закладу

Запитання 16

Які столові прибори належать до основних:

варіанти відповідей

закусочні, рибні,столові, десертні,фруктові, чайна і кавова ложки

лопатка для перекладання страв із мُяса та риби

щипці кондитерські, виделка лимонна

закусочні, столові прибори, рибні, ніж-виделка для сиру

Запитання 17

Підготовку зали до обслуговування відвідувачів розпочинають з:

варіанти відповідей

розміщення меблів

прибирання приміщення

сервірування столів

прасування столової білизни

Запитання 18

. Укажіть порцеляновий посуд для сервірування:

варіанти відповідей

тарілка мілка столова, закусочна, пиріжкова

салатники багатопорційні

тарілки десертні мілкі

блюда круглі та овальні

Запитання 19

Який вид сервірування в ресторані виконується до приходу відвідувачів:

варіанти відповідей

попереднє сервірування столу

додаткове сервірування столу

виконавче сервірування столу

сервірування згідно меню

Запитання 20

Назвіть види приборів, якими сервірують стіл, якщо меню включає гарячі страви з  риби та десерт:

варіанти відповідей

закусочні та фруктові

столові та десертні

рибні та десертні

закусочні та десертні

Запитання 21

Для полірування ножів їх беруть у ліву руку лезом:

варіанти відповідей

ліворуч;

праворуч;

доверху;

донизу.

Запитання 22

Сервіровка столу починається з:

варіанти відповідей

приборів;

квітів;

скла;

тарілок.

Запитання 23

Горілчана чарка має ємкість:

варіанти відповідей

25 см³;

50 см³;

75 см³;

100 см³.


Запитання 24

. Максимальне сервірування столу склом передбачає наявність на столі:

варіанти відповідей

сім видів скляного посуду;

п’ять видів скляного посуду;

три виду скляного посуду;

два вида посуду.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест