Сервірування столу. Етикет за столом

Додано: 18 травня 2022
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 302 рази
8 запитань
Запитання 1

Який столовий прибор вважається найдавнішім?

варіанти відповідей

Виделка

Ложка

Ніж

Палички для їжі

Запитання 2

Оберіть з переліченого столові прибори індивідуального призначення.

варіанти відповідей

Тарілка

Салатниця

Склянка

Цукорниця

Ложка

Заварювальний чайник

Столовий ніж

Запитання 3

Оберіть з переліченого столові прибори загального користування.

варіанти відповідей

Ложка для розкладання салатів

Щипці для харчового льоду

Виделка

Ложка

Цукорниця

Запитання 4

З якого боку від тарілки розташовують виделки?

варіанти відповідей

Справа

Зліва

Запитання 5

Де на сервірованому столі ставлять сіль, перець та соуси?

варіанти відповідей

На краю столу справа

На краю столу зліва

Посеред столу

Запитання 6

Серветки з тканини під час сервірування столу кладуть:

варіанти відповідей

Справа від тарілки

Зліва від тарілки

Під тарілку

На тарілку

Запитання 7

Що дозволяє етикет їсти руками?

варіанти відповідей

М'ясо

Хліб

Рибу

Птицю

Запитання 8

Чи можна страву з загальної тарілки набирати власною ложкою або виделкою?

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест