Швидкість хімічних реакцій.

Додано: 19 грудня 2022
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 735 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Швидкість хімічної реакції характеризує

варіанти відповідей

а) час, за який закінчується хімічна реакція

б) зміна кількостей речовин за одиницю часу в одиниці об'єму або одиниці площі

в) рух молекул або йонів реагуючих речовин відносно одне одного

г) число структурних одиниць речовини, що вступили в хімічну реакцію

Запитання 2

2. Яким чином можна збільшити швидкість взаємодії Zn з розчином HCl

варіанти відповідей

а) Додати до розчину води

б) Знизити температуру розчину

в) Збільшити концентрацію кислоти

г) Збільшити тиск

Запитання 3

3. Швидкість хімічної реакції при зниженні температури

варіанти відповідей

а) Зменшується

б) Не змінюється

в) Спочатку збільшується, а потім зменшується

г) Збільшується

Запитання 4

4. Укажи, що потрібно зробити з твердою речовиною — реагентом, щоб збільшити швидкість реакції:

варіанти відповідей

а) Ніякі дії з твердою речовиною не змінять швидкість хімічної реакції

б) Збільшити тиск

в) Зменшити тиск

г) Подрібнити тверду речовину

Запитання 5

5. Каталізатори, це речовини, що

варіанти відповідей

а) Сповільнюють швидкість реакції

б) Прискорюють швидкість реакції

в) Спорчатку прискорюють, а потім сповільнюють швидкість реакції

г) Не впливають на швидкість хімічної реакції

Запитання 6

6. Інгібітори, це речовини, що

варіанти відповідей

а) Не впливають на швидкість хімічної реакції

б) Прискорюють хімічну реакцію

в) Сповільнюють хімічну реакцію

г) Спочатку прискорюють, а потім сповільнюють хімічну реакцію

Запитання 7

7. Ферменти - це:

варіанти відповідей

а) неорганічні речовини, які прискорюють хімічну реакцію

б) біологічні речовини, які прискорюють хімічну реакцію

в) речовини, які витрачаються під час хімічних реакцій

г) речовини, які сповільнюють хімічну реакцію 

Запитання 8

8. Чому продукти харчування зберігають у холодильниках?

варіанти відповідей

а) Там знаходяться інгібітори

б) Там немає доступу кисню

в) При нижчій температурі швидкість реакцій , що спричиняють псування продуктів, вища

г) При нижчій температурі швидкість хімічних реакцій, що спричиняють псування продуктів, нижча

Запитання 9

9. Швидкість хімічної реакції вимірюється в таких одиницях

варіанти відповідей

а) моль/л

б) г/моль

в) моль/л·с

г) л/моль

Запитання 10

10. Харчові продукти довше зберігаються у вакуумних упаковках, тому що

варіанти відповідей

а) До упаковки не потрапляє бруд

б) До упаковки немає доступу повітря, а, отже, і кисню

в) В упаковці нижча температура 

Запитання 11

11. Чи потрібно під час пожежі відкривати вікна?

варіанти відповідей

а) Потрібно, щоб дати доступ свіжому повітрю

б) Потрібно, щоб збільшити доступ кисню

в) Не потрібно, бо збільшиться концентрація кисню і реакція горіння проходить швидше 

Запитання 12

12. Чому влітку зростає небезпека харчових отруєнь?

варіанти відповідей

а) Тому що влітку більше комарів

б) тому що влітку більше пилу

в) Тому що влітку швидкість хімічних реакцій менша, бо вища температура

г) Тому що влітку швидкість хімічних реакцій більша , бо вища температура

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест